David Rockefeller a murit. Filantropul era cel mai bătrân miliardar din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Rockefeller
David Rockefeller

Filantropul David Rockefeller, cel mai bătrân miliardar din lume, a murit luni la vârsta de 101 ani. Forbes l-a inclus, în aceeaşi zi, în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de 3,3 miliarde de dolari.

Rockefeller a fost un bancher american, filantropist, consilier prezidenţial şi moştenitorul uneia dintre cele mai legendare averi din lume.

El a murit luni în casa sa din Pocantico Hills, New York, potrivit purtătorului de cuvânt al familiei. Cauza morţii a fost insuficienţă cardiacă congestivă.

Tot luni, revista Forbes a publicat topul miliardarilor, în care l-a inclus şi pe Rockefeller, pe locul 581, cu o avere de 3,3 miliarde de dolari.â

Rockefeller era cel mai mic şi ultimul nepot în viaţă al fondatorului gigantului petrolier Standard Oil, John D. Rockefeller, primul miliardar al Statelor Unite. David a fost singurul dintre cei cinci fii ai lui John D. Rockefeller junior care şi-a petrecut întreaga carieră profesională în lumea corporate. Moartea lui încheie un capitol în istoria familiei. Cunoscuţi simplu precum „Fraţii”, David, Laurance, John, Nelson şi Winthrop au dominat lumea afacerilor, policii, filantropiei şi a artei precum nu a făcut-o vreodată nicio altă familie din SUA.

David a fost confident al liderilor lumii, de la Deng Xiaoping din China la Nelson Mandela în Africa de Sud, de la şahul din Iran la Henry Kissinger. El a fost cunoscut şi pentru activităţile sale filantropice, donând sute de milioane de dolari către fonduri de caritate pentru a promova schimbarea socială, dar şi către muzee de artă şi universităţi.

Afacerile familiei Rockefeller au ajuns şi în România, prin intermediul unui fond de investiţii gestionat de Europa Capital. Europa Capital, parte din grupul financiar american Rockefeller, a dezvoltat în România alături de RPF Development două ansambluri rezidenţiale la Bucureşti. Este vorba de proiectele de apartamente Vitan Residence şi Tineretului Park. Europa Capital mai are în dezvoltare în parteneriat cu spaniolii de la Graells & Llonch un parc industrial la Turda, potrivit economica.net.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite