Ciucă anunţă două măsuri pentru românii afectaţi de creşterile de preţuri. Care sunt acestea şi ce presupun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că începând de vineri intră în vigoare încă două măsuri importante prin care sunt protejaţi românii afectaţi de creşterile de preţuri. Potrivit oficialului, valoarea tichetelor de masă va creşte la 30 de lei, iar pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei.

„De astăzi, intră în vigoare încă două măsuri importante din pachetul „Sprijin pentru România”, prin care protejăm românii afectaţi de creşterile de preţuri: 1) Valoarea tichetelor de masă va creşte cu 50%, de la 20 la 30 de lei. 2) Pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei (după cel acordat în ianuarie celor cu pensii sub 1.600 de lei)”, anunţă premierul Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

Conform lui Ciucă, Guvernul continuă să implementeze măsuri de sprijin pentru oameni în această perioadă.

„Misiunea noastră este să trecem cu bine ţara prin crizele multiple care ne afectează şi să demarăm reformele masive asumate prin PNRR”, conchide premierul.

Şi ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat miercuri că a început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin şi ajutorul financiar de 700 de lei.

„A început tipărirea taloanelor de pensie aferente lunii iulie, care conţin ajutorul financiar de 700 de lei, care se acordă pensionarilor cu venituri de până la 2.000 de lei. De vineri începe şi efectuarea plăţilor”, a anunţat ministrul Muncii.

Ordonanţa a fost adoptată la începutul lunii iunie şi prevede acordarea ajutorului financiar pentru pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei, măsură fiind anunţată odată cu cel de-al doilea pachet de măsuri economice şi sociale „Sprijin pentru România”. 

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, măsura se aplică pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul militar şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite