Cioloş: Am ştiut despre modificările propuse de Biriş şi am spus că nu le susţin. Le-a pus în dezbatere şi i-am cerut să plece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Dacian Cioloş a explicat, luni, că a cerut Ministerului de Finanţe propuneri de simplificare a Codului fiscal, primind un proiect de la fostul secretar de stat Gabriel Biriş, pe care a anunţat că nu îl susţine, însă acesta, „în ciuda“ solicitărilor primului ministru, le-a pus în dezbatere publică, astfel încât Cioloş i-a cerut demisia.

Premierul a explicat că proiectul lui Gabriel Biriş a apărut după ce a cerut Ministerului de Finanţe să vină cu „propuneri de simplificare“ a Codului fiscal. Printre aceste propuneri a apărut şi una a lui Biriş, care însă nu avea susţinerea sa.

„Au fost mai multe propuneri, dintre care unele au vizat şi anumite modificări care ar fi putut avea impact asupra taxelor şi impozitelor. Am ştiut de ele şi am spus foarte clar Ministerului de Finanţe că nu susţin aceste modificări şi nici măcar nu vreau ca ele să fie puse în dezbatere publică“, a spus Cioloş.

Primul ministru a afirmat că problema a apărut când Biriş a ignorat solicitarea sa şi a pus în dezbatere publică un proiect fără acordul Guvernului. „Acolo a fost un secretar de stat care, în ciuda semnalului pe care eu l-am dat, a pus în dezbatere publică acel text şi i-am cerut să plece. Punct. Atât“, a spus Cioloş.

Gabriel Biriş a demisionat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor în 8 septembrie. Presa a prezentat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care ar fi modificat în mod substanţial Codul Fiscal actual, principala prevedere fiind trecerea contribuţiilor sociale şi de sănătate din sarcina angajatorilor în cea a salariaţilor şi obligarea acestora din urmă la creşterea salariilor brute cu diferenţa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite