Carnea din Olanda, contaminată cu Listeria: 20 de oameni au murit, iar o femeie a făcut avort. Supermarketurile au retras-o de la comercializare

Carnea din Olanda, contaminată cu Listeria: 20 de oameni au murit, iar o femeie a făcut avort. Supermarketurile au retras-o de la comercializare

Autorităţile olandeze din domeniul sănătăţii au retras, la finele acestei săptămâni, o mare cantitate de carne din magazinele alimentare după ce au descoperit legăturile dintre o serie de intoxicaţii alimentare din ultimii doi ani şi un singur furnizor, relatează Euronews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional pentru Sănătate Publică (RIVM), Jan Brouwer de Koning, a declarat că experţii au testat ADN-ul bacteriilor listeria implicate în cazuri care au afectat în total 20 de persoane, dintre care trei au decedat, iar o femeie a făcut avort, scrie Euronews.
 
RIVM a tras concluzia că intoxicaţiile provin probabil dintr-o singură sursă.Autorităţile au identificat procesatorul Offerman din oraşul Aalsmeer drept sursa probabilă, după care a urmat rechemarea produselor.
 
Lanţurile care au comercializat carnea
 
Într-o declaraţie pe site, Offerman a spus că rechemat carne care a fost distribuită în reţele de magazine printre care Aldi, Bidfood, Jumbo, Sligro şi Versunie.
 
Offerman, o filială a companiei Ter Beke din Belgia, a declarat că a oprit toate activităţile de tăiere a cărnii şi de ambalare din Aalsmeer.
 
„Activităţile vor fi preluate de alte fabrici din grup”, a anunţat firma.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările