OMV Petrom, amendată de Garda de Mediu: Oprirea activităţii la Staţia Midia ar duce la oprirea completă a producţiei din Marea Neagră

OMV Petrom, amendată de Garda de Mediu: Oprirea activităţii la Staţia Midia ar duce la oprirea completă a producţiei din Marea Neagră

OMV Petrom SA (OMV Petrom) a primit de la Garda Naţională de Mediu o sancţiune  pentru desfăşurarea la punctul de lucru Secţia Terminal Midia a activităţii de transport ţîţei şi gaze prin conducte fără să deţină autorizaţie de mediu reînnoită. Sancţiunile aplicate sunt amendă de 60.000 RON şi măsură de suspendare a activităţii până la obţinerea autorizaţiei de mediu.

Potrivit informării trimise miercuri Bursei de Valori Buicureşti, OMV Petrom a contestat în instanţă amenda şi măsura dispusă. Până la hotărârea definitivă a instanţei de judecată măsura este suspendată. 
  
 Colaborăm cu autoritatea de mediu pentru obţinerea prelungirii autorizaţiei de mediu. Autorizaţia de mediu urma să fie reînnoită în decembrie 2018 şi OMV Petrom a depus cerere din octombrie 2018 împreună cu documentele suport, în deplină conformitate cu termenul legal prevăzut în reglementările aplicabile. Procesul de reînnoire a autorizaţiei este unul complex şi s-a prelungit mai mult decât ne aşteptam din cauza unor solicitări suplimentare din partea autorităţii competenţe de mediu. 
  
 La sfârşitul lui martie, în urma unor plângeri ale localnicilor privind contaminarea unor terenuri cu reziduuri petroliere, Garda Naţională de Mediu a demarat o investigaţie în zona Vadu-Corbu. Conform notei de constatare comunicate de Garda Naţională de Mediu, poluarea de la Vadu nu a putut fi legată de activităţile OMV Petrom în zonă. 
  
 Staţia Terminal Midia funcţionează din septembrie 1989 şi procesează producţia de gaze din Marea Neagră. 
  
 O eventuală oprire a Staţiei Terminal Midia ar conduce la oprirea completă a producţiei din Marea Neagră, de circa 25.000 bep/zi în prezent. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: