Ce mai fac „băieţii deştepţi“ din energie? „A venit timpul să se oprească şi implicit să platească“

Ce mai fac „băieţii deştepţi“ din energie? „A venit timpul să se oprească şi implicit să platească“

„Orice atac la adresa Hidroelectrica trebuie perceput şi sancţionat ca un atac la adresa României”, spune Remus Borza, administratorul judiciar al producătorului de energie     FOTO: Getty Images

Producătorul de electrozi siderurgici Elsid Titu, companie controlată de Mihai Tufan şi Mihai Anastasescu, incluşi în categoria „băieţilor deştepţi”, au pierdut procesul cu Hidrelectrica, care le anulase contractele de furnizare de energie electrică.

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul formulat de Elsid împotriva măsurii luate de administartorul judiciar al Hidroelectrica în 2012, pentru activarea clauzei de forţă majoră în contractul de furnizare energie electrică. 

Remus Borza, administrator judiciar al Hidroelectrica, a afirmat cu această ocazie că „aceşti băieţi, care timp de zeci de ani au spoliat companiile statului trebuie să înţeleagă că a venit timpul să se oprească şi implicit să platească”.
 
Administratorul judiciar explică faptul că, „la momentul deschiderii procedurii insolvenţei, societăţile Elsid şi Electrocarbon Slatina, o altă companie deţinută de Mihai Tufan şi Mihai Anastasescu, aveau un preţ contractual fix de 103 lei/ MWh departe de a acoperi preţul de cost de 187 lei/MWh şi fiind evident mult mai mic decât preţul pieţei, care oscila în jurul valorii de 220 lei/MWh. Cele două contracte încheiate de Hidroelectrica cu Elsid Titu şi Electrocarbon Slatina au generat, în perioada 2006 – 31 mai 2012, o pierdere de 200 milioane lei”.
 
Citiţi mai departe pe www.adevarulfinanciar.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările