Rosumovi deschide sezonul Premiere Nights, cu un concert de violoncel, susţinut de Andrei Cavassi

Rosumovi deschide sezonul Premiere Nights, cu un concert de violoncel, susţinut de Andrei Cavassi

Duminică, 3 mai, Rosumovi deschide sezonul Premiere Nights cu recitalul Human Nature, susținut de violoncelistul Andrei Cavassi, acompaniat la pian de Cătălin Ene.

Premiere Nights este o serie de spectacole sub bagheta Rosumovi, ce va fi difuzată în regim de live streaming, pe pagina de Facebook Rosumovi. Repertoriul va include un mix de compoziții clasice și pop, de la Preludiul din Suita I pentru violoncel a lui Bach la piesa Human Nature, interpretată de Michael Jackson.

Andrei Cavassi face parte din a patra generație de muzicieni din familia lui şi a cântat în Orchestra Filarmonică George Enescu și Orchestra Națională Radio. Din 2014 a început să lucreze ca muzician pentru Huis Ten Bosch Company și să concerteze în Japonia, țară care a devenit o inspirație foarte puternică pentru muzica sa și în care s-a relocat pentru a-și urma vocația. Din 2018 este membru al cvartetului de muzică de tango progresiv El Cielo 2020. A cântat alături de artiști precum Mischa Maiski sau Angela Gheorghiu și a susținut concerte în locații de prestigiu, ca Teatrul Colon din Buenos Aires sau Filarmonica din Berlin, iar în 2019 a obţinut medalia de aur la Concursul Internaţional de Interpretare de la Viena.

“Pentru că Rosumovi este o comunitate, deci un organism care trebuie să se adapteze, să continue să vibreze, deschidem fereastra din universul nostru momentan izolat şi plonjăm în viitor, căutând formule noi.  

Human Nature, primul performance din seria Premiere Nights by Rosumovi este un proiect sustinut de IQOS, partenerul nostru în noua provocare creativă de a oferi un contrapunct la rutina cotidiană a izolării. Ne doream un partener vizionar, preocupat de aceleaşi valori, de susţinerea industriei creative şi de dorinţa comunităţii Rosumovi de a trăi experienţe culturale, mai ales acum, din perspectiva distanţării sociale . “ Connie Preda, Fondator Rosumovi

Rosumovi este un concept unic în spațiul bucureștean, creat de Connie Preda în 2017, o comunitate şi o platformă online a cărui obiectiv este să să promoveze artiștii locali şi să faciliteze networking-ul oferind unui public cosmopolit un mix de artă şi entertainment. De trei ani, Rosumovi explorează teritorii noi pe scena bucuresteană, aducând teatrul si performance-ul printre obiecte de design retro sau contemporane, muzica clasică in mijlocul oamenilor, sub cupola palatelor Spayer sau Universul, muzica anilor ‘60 din nou pe ringul de dans. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: