Revelion cu Johann Strauss

Revelion cu Johann Strauss

Decorul somptuos unde se va desfăşura opereta „Liliacul“

Opera Naţională Bucureşti continuă tradiţia organizării unei seri speciale în ultima noapte a acestui an. Iubitorii muzicii clasice vor avea parte în noaptea de Revelion de o reprezentaţie a operetei „Liliacul” de Johann Strauss, desfăşurată sub conducerea muzicală a dirijorului Vlad Conta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spectacolul, producţie a celebrului teatru Covent Garden, îl va avea ca invitat special pe tenorul Alfredo Pascu, în rolul lui Eisenstein. Alături de acesta vor cânta artiştii ONB Crina Zancu, Paul Basacopol, Mihaela Işpan, Vlad Miriţă, Ionuţ Pascu, Vasile Chişiu, Mihaela Stanciu, Cristina Eremia.

Evenimentul va fi întregit de evoluţia soliştilor de balet Monica Petrică, Bianca Stoicheciu, Bogdan Cănilă. Îşi vor da concursul orchestra, corul pregătit de maestrul Stelian Olariu şi ansamblul de balet al teatrului.

Aceia dintre spectatori care vor alege să rămână şi la masa de Revelion vor avea prilejul să petreacă ore memorabile şi să asiste la focurile tradiţionale de artificii de la miezul nopţii.

Maratonul Operei

„Este o ofertă specială pentru că se întinde, aşa cum îi şade bine unui maraton, de la 6 seara, până a doua zi dimineaţa, la ora 6.00. Cam peste tot în lume, cu mici excepţii, în seara de Revelion se cântă «Liliacul». Spectacolul a fost alegerea noastră, pentru al cincilea an consecutiv. Cu excepţia anului trecut, am prezentat de fiecare dată această operetă.

Este un spectacol care oferă antren, bună dispoziţie, generozitate şi pentru public şi pentru interpreţi şi are acea atmosferă specifică Revelionului. Aşa cum se procedează de fiecare dată la casele mari, nu vor lipsi invitaţii-surpriză din timpul petrecerii Prinţului Orlofsky, nume grele din lumea muzicii, lumea teatrului şi lumea dansului.

După terminarea operetei, de la ora 23.00, va începe petrecerea propriu-zisă de Revelion - care înseamnă dans, muzică, masă (sunt rezervate 350 de locuri), focuri de artificii la miezul nopţii şi un DJ care va asigura tot colajul muzical al nopţii", ne-a declarat Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti.

Buget de criză

Deoarece recesiunea economică a subţiat bugetele lăcaşelor de cultură, iar banii alocaţi pentru astfel de manifestări sunt insuficienţi, evenimentul va fi susţinut integral din vânzarea biletelor. Masa festivă costă 490 de lei, iar în timpul celei de-a doua pauze spectatorii rămaşi la petrecere vor putea participa la o tombolă, în urma căreia, prin tragere la sorţi, vor fi desemnaţi zece câştigători.

„Liliacul", o operetă cu happy end

Rentierul Gabriel von Eisenstein trebuie să petreacă opt zile la închisoare pentru că a lovit un poliţist, prilej binevenit pentru soţia lui, Rosalinda, de a-l întâlni pe Alfred, tenorul etern îndrăgostit. Situaţia ia o întorsătură neaşteptată, pentru că notarul Falke a pus la cale o farsă pentru a-şi lua revanşa în faţa lui Eisenstein care, după un bal mascat, îl abandonase pe o bancă în parc.

După spectacol, cei prezenţi sunt invitaţi la masă

Astfel încât întreg oraşul, văzându-l dormind în costumul de liliac, l-a botezat „Doctorul Liliac". Falke îl convinge pe Eisenstein să amâne prezentarea la închisoare pentru a merge la balul Prinţului Orlofsky, unde va face noi cuceriri şi va întâlni irezistibilii „şoricei".

Rosalinda, invitată şi ea la bal, unde se dă drept contesă maghiară, pentru a nu fi recunoscută de soţul său, rămâne singură cu Alfred care, instalat „în halat şi papuci", este luat drept Eisenstein şi dus la închisoare. În zorii actului al doilea, Gabriel îşi reaminteşte că trebuie să se prezinte la puşcărie.

În actul al treilea îşi fac intrarea în scenă, împreună cu Rosalinda şi Orlofsky, şi ceilalţi oaspeţi ai balului. Eisenstein vede acum că totul, de la invitaţia pentru bal până la prezenţa lui Alfred în casa lui, a fost pus la cale de doctor. Dar, până la urmă, soţii se împacă şi totul se termină cu bine.

Info

„Liliacul" de Johann Strauss
Dirijor Vlad Conta
Unde: Opera Naţională Bucureşti
Când: 31 decembrie, 2009 ora 18.00
Cu: Alfredo Pascu, Mihaela Işpan, Vlad Miriţă, Monica Petrică etc.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările