Stiri despre votul uninominal

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Septimius Pârvu, la Adevărul Live: Demersul privind votul uninominal în Republica Moldova este un calcul
politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Septimius Pârvu, la Adevărul Live: Demersul privind votul uninominal în Republica Moldova este un calcul politic

  Toate dezbaterile din ultima vreme de peste Prut sunt legate de trecerea la votul uninominal, un subiect deloc străin României. Unii îl consideră un demers neserios, alţii îl văd drept singura soluţie pentru aşteptările cetăţenilor de a se simţi reprezentaţi în Parlament. Dincolo de declaraţiile politicianiste, ce ar însemna în prezent votul uninominal pentru Republica Moldova: un calcul politic sau o necesitate?

 • Iulian Fota, la Adevărul Live: „Am intrat într-o epocă în care teritoriile nu mai sunt garantate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iulian Fota, la Adevărul Live: „Am intrat într-o epocă în care teritoriile nu mai sunt garantate“

  Preşedintele american Donald Trump nu mai vede în omologul său rus Vladimir Putin un partener, încă este aşteptat să-şi definească politica faţă de o Uniunea Europeană în transformare şi România trebuie să mizeze pe menţinerea blocului comunitar chiar şi în formula cu două viteze într-o epocă de reaşezare în care teritoriile nu mai sunt garantate,  a declarat, la Adevărul Live, directorul Colegiului Naţional de Securitate Iulian Fota.

 • USL a solicitat sesiune extraordinară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  USL a solicitat sesiune extraordinară

  Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, astăzi, că grupurile USL au solicitat convocarea sesiunii extraordinare pentru adresarea unui mesaj din partea premierului Victor Ponta, dar şi pentru corectarea legii votului uninominal, notează Mediafax.

 • Rader în vizită la Plahotniuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rader în vizită la Plahotniuc

  Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Parlamentului, a avut o întrevedere cu Steven Rader, directorul de program al Institutului Republican Internaţional din Moldova (IRI), cu privire la procesul de reformare a clasei politice - o preocupare comună a celor doi.

 • Marko Bela se împotriveşte votului uninominal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marko Bela se împotriveşte votului uninominal

  Senatorul UDMR Marko Bela a declarat, astăzi, că formaţiunea pe care o reprezintă a fost singura care s-a opus de la început schimbării sistemului electoral iniţial, cel de până în 2004.

Modifică Setările