Stiri despre vasily petrenko

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • London Orchestra...
Care dintre ele?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  London Orchestra... Care dintre ele?

  Când ai atâtea orchestre londoneze la Bucureşti, în cadrul Festivalului Enescu – London Symphony Orchestra (LSO), Philharmonia Orchestra (PO), London Philharmonic Orchestra (LPO), Royal Philharmonic Orchestra (RPO), ca să nu mai punem la socoteală şi orchestrele de cameră (The Academy of St Martin in the Fields sau London Mozart Players) – aproape că te temi că o s-ajungi să le încurci, că n-o să înţelegi nimic.

 • Mari ansambluri în festivalul enescian (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mari ansambluri în festivalul enescian (II)

  Filarmonica della Scala...          ... este o derivaţie pentru stagiuni concertante a faimoasei orchestre din fosa nu mai puţin celebrului Teatro alla Scala din Milano.

 • Dirijorul Vasily Petrenko, marea senzaţie a bienalei enesciene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Vasily Petrenko, marea senzaţie a bienalei enesciene

  Un ansamblu orchestral de un dinamism, de o eficienţă uimitoare, dar un ansamblu cu o vechime de un secol, este Filarmonica din Oslo. Directoratul din ultimii ani, asigurat de Vasily Petrenko, a impus ansamblul în lumea cea mare a muzicii.

 • Stagiunea lui Vasily Petrenko de la Enescu 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Stagiunea lui Vasily Petrenko de la Enescu 2019

  La Bucureşti, prin concertele Festivalului de anul acesta, avem şansa să asistăm la o adevărată mişcare tectonică din spaţiul simfonic european şi putem să ne dăm cu părerea informat asupra viitorului apropiat al unor orchestre. Aşadar, Kirill Petrenko şi-a început mandatul la Berliner Philharmoniker, iar noi am avut ocazia să-l vedem la al doilea său concert oficial.

 • Concertul Orchestrei Filarmonice din Oslo, dirijată de Vasily Petrenko
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Filarmonice din Oslo, dirijată de Vasily Petrenko

  Sâmbătă, de la ora 19.30, în seria Mari Orchestre ale Lumii, la Sala Palatului, a evoluat Orchestra Filarmonică din Oslo, dirijată de Vasily Petrenko, având în program lucrări de Strauss, Enescu şi Ceaikovski. Solist a fost violocelistul Johannes Moser. Adevarul.ro a transmis acest concert.

 • INTERVIU VIDEO Dirijorul Vasily Petrenko: „Nu
stau în faţa oglinzii să găsesc gesturi speciale“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU VIDEO Dirijorul Vasily Petrenko: „Nu stau în faţa oglinzii să găsesc gesturi speciale“

  Vasily Petrenko vorbeşte, într-un interviu pentru "Adevărul", despre motivele pentru care nu pozează în ipostaza de dirijor, despre expresivitatea gesticii sale care vine de la sine, pentru că îi pune pe muzicieni pe primul loc, şi despre ce înseamnă înregistrările într-o lume digitală. Dirijorul povesteşte despre planurile pe care le are în operă şi despre cele alături de Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO).

 • LIVE VIDEO Concertul Orchestrei Filarmonicii din Oslo, de la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO Concertul Orchestrei Filarmonicii din Oslo, de la Sala Palatului

  Orchestra Filarmonicii din Oslo, dirijată de Valery Petrenko, va concerta, în această seară, de la 19.30, la Sala Palatului. În program, lucrări de  Øyvind Torvund, Edvard Grieg şi Béla Bartók. Solist va fi pianistul  Leif ove Andsnes. Adevărul.ro va trasmite acest concert.

 • Christian Zacharias şi Vasily Petrenko la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Zacharias şi Vasily Petrenko la Ateneu

  Primăvara a venit brusc în acest an, în Aprilie, aducând cu ea un program de concerte la fel de irezistibile la Ateneul Român. Mai întâi, Filarmonica l-a invitat din nou pe Christian Zacharias, pianist şi dirijor foarte iubit la Bucureşti, în urma unor concerte memorabile de la Festivalul Enescu.

 • European Union Youth
Orchestra, o formaţie pilduitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  European Union Youth Orchestra, o formaţie pilduitoare

  A concertat la Bucureşti, în sala Ateneului Român, iluminată feeric în exterior de Festivalul Spotlight, Orchestra de Tineret a Uniunii Europene. O formaţie constituită în 1976 prin directorul muzical fondator Claudio Abbado, ce actualmente reuneşte forţe din toate cele 28 de state componente.

 • Simfonia a III a de George Enescu şi
extraordinarul domn Petrenko
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simfonia a III a de George Enescu şi extraordinarul domn Petrenko

  Muzica lui Enescu, cântată magnific. În care incredibila energie a tînărului dirijor rus şi minuţiozitatea ştiinţei sale muzicale au transformat spaţiul sonor al monumentalei partituri care e Simfonia a III a de George Enescu într-o muzică extraordinar de umană, înainte de toate.

 • Vasily Petrenko - o trestie de oţel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vasily Petrenko - o trestie de oţel

  Aşteptări moderate, ieri, de la concertul din Sala Palatului. Liverpool Symphony Orchestra nu e nici BPO, nici WPO, nici măcar LSO, tot aşa cum între Vasily Petrenko şi Kirill Petrenko (succesorul lui Sir Simon Rattle la conducerea lui Berliner Philharmoniker) nu este nici o legătură.

Modifică Setările