Stiri despre valori nationale

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ţara în care fumatul e interzis, iar emisiile de carbon sunt zero: legile sunt adoptate doar dacă îmbunătăţesc  fericirea locuitorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara în care fumatul e interzis, iar emisiile de carbon sunt zero: legile sunt adoptate doar dacă îmbunătăţesc  fericirea locuitorilor

  Situată la marginea estică a munţilor Himalaya, între India şi Tibet, regatul Bhutan sau Ţara Dragonilor este o „democraţie unică” în sensul că valorile naţionale se definesc în funcţie de un Indice al Fericirii Naţionale Brute. Conceptul defineşte o alternativă la modul de viaţă vestic: nu se referă la bogăţie economică, ci la sustenabilitate, astfel încât şi generaţiile viitoare să se bucure de un nivel similar de „fericire”.

 • Eşecul României. Eşecul patriotismului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eşecul României. Eşecul patriotismului

  Cand Moţi a devenit eroul Bulgariei eliminând Steaua la 11m ajungând nume de peluză pe un viitor stadion, mi-am adus aminte de două păreri ale unor intelectuali despre ce mai înseamnă să fii român în România de azi: „patriotismul inseamnă în primul rând eficienţă” - HRPatapievici. Mircea Cărtărescu, la Radio România: „sunt european înainte de a fi român“.

 • România: arta autodistrugerii simbolurilor naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România: arta autodistrugerii simbolurilor naţionale

  Nu ştim, nu vrem să ştim, ne este indiferent că, vrem sau nu, ne aflăm în mijlocul unui război nemilos: bătălia pentru imaginea naţională. Nu este un simplu moft, nu este o chestiune care ţine numai de orgolii sau de un demers de belfer oarecare.

 • Mai uşor cu propaganda pentru distrugerea valorilor naţionale în şcoală!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai uşor cu propaganda pentru distrugerea valorilor naţionale în şcoală!

  Nu sunt trecut de a doua vârstă şi nici nu am crescut în comunism, nu am fost dus cu forţa la biserică şi rareori mă trezesc duminică înainte de prânz, dar ştiu două lucruri foarte importante: în România se jură pe Biblie, iar credinţa strămoşească este o valoare respectată de cel puţin 9 din 10 români.

 • Repere esenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Repere esenţiale

  Anul cel nou se naşte pentru noi, românii, o dată cu Mihai Eminescu. Repetabila întâlnire cu el e prilej pentru o întăritoare baie de puritate, din ce în ce mai necesară.

 • Demolarea României: Cum ne batem joc de valorile naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demolarea României: Cum ne batem joc de valorile naţionale

  Încă de la începutul anilor '90 românii au pornit într-o cursă pentru a şterge istoria. Fabrici, monumente, case, clădiri, staţiuni şi uneori oraşe întregi au fost distruse fără milă din motive economice, politice sau doar din prostie.

Modifică Setările