Stiri despre tusvanyos

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România, trezeşte-te, Viktor Orban îţi
bate la uşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România, trezeşte-te, Viktor Orban îţi bate la uşă

  Ungaria lui Viktor Orban a reuşit încet dar sigur să îşi consolideze un rol tot mai important în regiune, având în vedere în această strategie să influenţeze, adesea prin circuite financiare complexe gestionate de apropiaţi ai regimului, comunităţile maghiare din statele limitrofe, inclusiv România. Această influenţă şi avânt politic al lui Orban s-au simţit şi în discursul susţinut la Tuşnad săptămâna trecută.

 • Guvernul Ungariei promite investiţii de miliarde în
România. Ce vrea? AUTONOMIE!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul Ungariei promite investiţii de miliarde în România. Ce vrea? AUTONOMIE!

  Cu ocazia Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad de zilele trecute, o temă recurentă în discursurile politicienilor a fost promisiunea guvernului maghiar de a face investiţii de amploare în România în infrastructură, adică în autostrăzi, linii de cale ferată de mare viteză şi reţele de transport de energie. Acesta a fost adevăratul mesaj al politicienilor din Ungaria la Tusványos 2018, nu discursul lui Viktor Orbán împotriva Centenarului.

 • Zsolt Németh,
preşedintele Comisiei de Politică Externă din Parlamentul de la Budapesta, respinge
ideea reconcilierii româno-maghiare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zsolt Németh, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Parlamentul de la Budapesta, respinge ideea reconcilierii româno-maghiare

  Miercuri, 19 Iulie, s-a deschis oficial a 28-a ediţie a Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, unde, ca în fiecare an, se clamează de către politicienii maghiari autonomia Ţinutului Secuiesc. În prima zi au fost două constante ale discursurilor politice: interpretarea vizitei lui Klaus Johannis în ziua precedentă în Secuime şi un închipuit interes al lui Donald Trump faţă de problema minorităţilor în Europa Centrală.

 • Tusványos, sau când dialogul seamănă a monolog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tusványos, sau când dialogul seamănă a monolog

  Universitatea de vară Bálványos, alias Tusványos, e în fiecare an în atenţia presei româneşti datorită declaraţiilor lui Viktor Orbán şi László Tőkés. Pornită în 1989, această tabără şi-a ratat unul dintre scopurile iniţiale, acela de a-i apropia pe maghiari de români, scrie, mai jos, pe baza propriilor experienţe şi informaţii, secuianca Ilona-Ibolya André.