Stiri despre transistria

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Conflictele îngheţate şi responsabilitatea Rusiei: de la „maxima complicaţie etnică“ a lui Stalin la „apărarea ruşilor de pretutindeni“ a lui Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictele îngheţate şi responsabilitatea Rusiei: de la „maxima complicaţie etnică“ a lui Stalin la „apărarea ruşilor de pretutindeni“ a lui Putin

  Lumea contemporană suprinde metamorfoze care ating un nivel ridicat de impredictibilitate, o reconturare violentă a frontierelor, de la crize la dezastru, fără un final clar al conflictelor. Un reper temporal şi saţial al istoriei contemporane este căderea Cortinei de Fier, care a emanat un „înainte“ şi „după“, cu referire în mod special la aşa-numitele „conflicte îngheţate“.

 • NATO şi UE, preocupate de riscul unei intervenţii ruse în Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO şi UE, preocupate de riscul unei intervenţii ruse în Transnistria

  Rusia are ample efective militare la frontiera de est a Ucrainei, iar Alianţa Nord-Atlantică este "foarte preocupată" de riscul unei ameninţări la adresa regiunii separatiste Transnistria, afirmă generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al forţelor NATO din Europa, citat de NBC News.

 • APEL - Lacrima Transnistriei pe obrazul României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  APEL - Lacrima Transnistriei pe obrazul României

  Nu scriem chiar degeaba pe blog: la sfârşit, când primim câte o palmă (a se citi observaţie critică - s.a.) , întindem un obraz, iar când ne apreciază cineva, îl întindem pe celălalt, dar numai pentru o uşoară mângâiere. Ca să dezvolt un caz concret, trebuie să dezvălui un mic secret. Sper să fiu iertat de cel care mi l-a încredinţat, care nu îşi doreşte publicitate, dar noi i-o oferim în limita bunei-cuviinţe.

Modifică Setările