Stiri despre tehnocratie

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce nu cred în mitul „expertului”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu cred în mitul „expertului”

  Ni se spune, în ziua de azi, că trebuie să angajăm, în toate domeniile, specialişti – ne trebuie mercenari profesionişti, deoarece s-ar lupta mai bine; ne trebuie cântăreţi sau lăutari profesionişti, deoarece ar cânta mai bine; ne trebuie aplaudaci profesionişti, deoarece ar aplauda mai bine la talkshow-urile politice.

 • Tehnocraţia a învins politicienii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnocraţia a învins politicienii

  Când doreşti să îţi pierzi prestigiul, faci afirmaţii penibile sau chiar prosteşti. Printre acestea regăsim ceva repetat de mulţi naivi sau poate chiar plătiţi de partide: „politica este o profesie“.

 • După proteste: Promisiunea neîndeplinită a protestelor româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După proteste: Promisiunea neîndeplinită a protestelor româneşti

  În 2017, protestul anti-sistem a fost înlocuit de protestul faţă de numai o parte a sistemului. Cu sprijinul elitelor intelectuale, elitele politice româneşti au reuşit să deghizeze falia dintre câştigătorii tranziţiei şi perdanţii acesteia într-un fals conflict dintre comunism şi anti-comunism. Cum s-a ajuns aici. De Victoria Stoiciu

 • Tehnocraţia – mantaua de vreme rea a democraţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnocraţia – mantaua de vreme rea a democraţiei

  Guvernările tehnocrate constituie un intermezzo salutar în mersul obişnuit al democraţiilor constituţionale. Tehnocraţiile apar în vremuri de restrişte, de suspendare a politicii tradiţionale şi au menirea de a rostui o ordine politică încercată fie de crize politice, fie de acutizarea unor probleme economice.

 • Economie, tehnocraţie şi democraţie (şi o soluţie: cât mai multe „DNA“-uri)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economie, tehnocraţie şi democraţie (şi o soluţie: cât mai multe „DNA“-uri)

  Cu plecare de recenta apariţie şi în limba română a volumului Austeritate: Istoria unei idei periculoase, al universitarului american Mark Blyth, care analizează acolo cauzele crizei financiare din SUA şi UE şi efectele politice ale doctrinei economice cu care a fost tratată această criză, Clara Volintiru şi Cornel Ban au discutat, la invitaţia FPR, inclusiv cu autorul, despre necesarele calităţi ale guvernanţei.

 • Noua ediţie 100 FP România. Plus: tehnocraţie vs democraţie, cine ar accepta o Ialta II, „sfârşitul erei albilor” şi economia spionajului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua ediţie 100 FP România. Plus: tehnocraţie vs democraţie, cine ar accepta o Ialta II, „sfârşitul erei albilor” şi economia spionajului

  Redacţia americană a alcătuit pentru această ediţie o perspectivă înaltă şi globală asupra valurilor de imigranţi din lumea largă, conflictuală şi săracă – unii, tot mai mulţi, zguduie, tot mai puternic, porţile Europei. (De unde şi perspectivele europene diferite.) La Bucureşti am adăugat două alte mari discuţii. Prima, despre ascendentul tehnocraţiei financiare internaţionale asupra politicilor economice naţionale.

 • Robert P. Crease: La porţile Occidentului. Un recviem pentru tehnocraţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robert P. Crease: La porţile Occidentului. Un recviem pentru tehnocraţie

  În 2010, cînd guvernatorul Louisianei, Bobby Jindal, a prezentat o schemă de 220 de milioane de dolari, prin care se utilizau diguri de nisip pentru blocarea petrolului scăpat în Golful Mexic de la o platformă petrolieră a British Petroleum, oamenii de ştiinţă s-au opus planului, declarînd că, dincolo de daunele asupra ecosistemelor locale, acest sistem ar aduce foarte puţin în plus.

 • Nu trageţi în Palada!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu trageţi în Palada!

  O declaraţie neruşinată i-a adus peste noapte o notorietate la care nu îndrăznea să aspire nici în visele lui cele mai roze. Ani de zile s-a căznit pe toate canalele de televiziune, cu aerul şi cu tonul doct al „tehnocratului” care ştie ce spune,