Stiri despre targu-mures

  1869 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Akua Naru şi Deliric X Silent Strike & Muse Quartet, capete de afiş la AWAKE presents Urban Summer Nights
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Akua Naru şi Deliric X Silent Strike & Muse Quartet, capete de afiş la AWAKE presents Urban Summer Nights

  AWAKE presents Urban Summer Nights va avea loc în perioada 8-10 iulie, la Cetatea Medievală Târgu Mureş şi îi va avea cap de afiş pe Akua Naru şi Deliric X Silent Strike & Muse Quartet. Acestora li se vor alătura sZempöl (brass edition), Jazzbois, Koszika & The HotShots, Gramofone, JazzyBIT şi Flatsharks. Intrarea este liberă, anunţă organizatorii.

 • Tânăr de 21 de ani grav rănit după ce a căzut cu paraşuta la Târgu Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tânăr de 21 de ani grav rănit după ce a căzut cu paraşuta la Târgu Mureş

  Un elev în vârstă de 21 de ani în cadrul aeroclubului teritorial a fost grav rănit, marţi, după ce a căzut cu paraşuta în incinta aerodromului din Târgu Mureş. El a fost diagnosticat cu traumatism cranian, traumatism facial, fractură de coloană cervicală şi contuzii pulmonare.

 • De ce fuge România 
de fondurile europene şi care este miza parteneriatului public-privat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce fuge România de fondurile europene şi care este miza parteneriatului public-privat

  Conflictul dintre Guvernul României şi Comisia Europeană în privinţa finanţării din bani europeni a proiectelor mari de infrastructură a atins noi cote săptămâna aceasta: comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a atacat dur guvernarea Dăncilă. Cel mai fierbinte subiect? Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni.

 • Dan Dungaciu, Petrişor Peiu: Orban Viktor a trecut mai multe linii roşii. Bucureştiul hrăneşte crocodilul în continuare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Dungaciu, Petrişor Peiu: Orban Viktor a trecut mai multe linii roşii. Bucureştiul hrăneşte crocodilul în continuare

  Bucureştiul a adoptat o politică de concesii şi de evitare a punerii Budapestei în faţa consecinţelor faptelor sale, acceptând năstruşniciile deloc inocente ale lui Orban Viktor, considerând că, dacă îl vor lăsa să facă câte o prostioară, acesta se va potoli, astâmpărându-şi setea de provocare. Această politică a devenit aşadar discutabilă şi un semn vădit de slăbiciune, susţin analiştii Dan Dungaciu şi Petrişor Peiu.

 • Când este periculoasă muşcătura de căpuşă şi cum trebuie să procedezi când păţeşti asta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când este periculoasă muşcătura de căpuşă şi cum trebuie să procedezi când păţeşti asta

  E suficient să ajungi o singură dată la secţia de infecţioase sau la serviciul de urgenţă ca să afli câte persoane au fost muşcate de căpuşe. Chiar şi medicii spun că incidenţa a crescut în ultimii ani şi că aceste insecte apar şi în locuri mai puţin obişnuite. Cel mai important este ca aceste căpuşe să fie îndepărtate corect, iar majoritatea medicilor spun că un tratament ulterior este necesar.

 • Alegeri
locale 2016. Rezultatele scrutinului pentru CJ Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri locale 2016. Rezultatele scrutinului pentru CJ Mureş

  Biroul Electoral Judeţean Mureş a făcut publice datele oficiale cu privire la numărul voturilor obţinute în judeţ pentru Consiliul Judeţean. Dacă la Consiliul Local UDMR are cei mai mulţi consilieri, la alegerile locale 2016 situaţia este asemănătoare şi la judeţ. Formaţiunea maghiară are 15 consilieri judeţeni, urmată de PNL şi PSD.

 • Luptă foarte strânsă în două localităţi din Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luptă foarte strânsă în două localităţi din Mureş

  În două localităţi din judeţul Mureş fotoliul de primar a fost câştigat la limită. Un vot i-a despărţit pe candidaţi în Cristeşti, iar în Mădăraş primarul ales a câştigat la o diferenţa de două voturi faţă de adversarul său.

 • Ce poţi face după Paşte cu ouăle care îţi rămân
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce poţi face după Paşte cu ouăle care îţi rămân

  Sărbătorile de Paşte sunt prilej de bucurie, mai ales pentru copiii care adună ouă roşii. În multe locuri din ţară, ei se adună în faţa bisericii şi ciocnesc ouă împreună cu ceilalţi copii şi cu localnicii. Iar apoi fac schimb de ouă. După sărbători, gospodinele pot folosi ouăle rămase: fie în reţete dulci, fie în cele sărate. Până şi coaja ouălor poate folosi la ceva.

 • Ciprian Dobre,
urmărit penal de procurorii D.N.A.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciprian Dobre, urmărit penal de procurorii D.N.A.

  Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre este suspect de luare de mită, spălare de bani şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Procurorii DNA au dispus urmărirea penală a acestuia.

 • Victime şi
călăi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victime şi călăi

  După ce în trecutul sezon teatral i s-a jucat cu notabil succes o adaptare după binecunoscutul său roman „Tihna“, Attila Bartiş revine la Compania „Tompa Miklós” a Naţionalului târgumureşean în dublă calitate.

 • Edit
Botorog, românca ce vrea să aducă experienţa Sprachenakademie la Târgu-Mureş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Edit Botorog, românca ce vrea să aducă experienţa Sprachenakademie la Târgu-Mureş

  Cel mai mare centru de limbi străine din Aachen, Germania finalizează acum la sfârşitul lui martie primul său program pilot de predare a limbii germane în România, la Târgu-Mureş. Proiectul a fost posibil datorită unei românce, Edit Botorog care i-a cucerit pe nemţi prin calitatea profesională şi umană şi i-a convins să deschidă în Ardeal primul centru-partener de limbă şi cultură germană.

 • 32 de mureşeni blocaţi în Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  32 de mureşeni blocaţi în Bruxelles

  Zeci de turişti mureşeni aşteaptă să se întoarcă în ţară. Aceştia ar fi trebuit astăzi să decoleze din capitala Belgiei, dar deocamdată aeroporturile sunt închise.

 • Şi, totuşi, cum ne controlăm emoţiile? Sfaturile unui psiholog român despre cum controlăm stresul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi, totuşi, cum ne controlăm emoţiile? Sfaturile unui psiholog român despre cum controlăm stresul

  Emoţiile ne influenţează comportamentul în viaţa de zi cu zi, la fiecare pas. Uneori ţinem cont prea mult de părerile celorlalţi sau nu avem suficientă încredere în noi, alteori spunem lucruri urâte la nervi, de care mai apoi ne pare rău. Felul în care ştim să ne gestionăm comportamentul se reflectă în viaţa noastră. Cu puţin tact şi câteva secrete din partea specialiştilor, controlul emoţiilor poate fi „floare la ureche”.

 • Cât de necesare sunt, de fapt, filtrele de apă
şi cum le alegem pentru a avea apă pură ca de la izvor la robinet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de necesare sunt, de fapt, filtrele de apă şi cum le alegem pentru a avea apă pură ca de la izvor la robinet

  În zilele noastre, interesul pentru apa fără impurităţi este tot mai mare. Unii oameni caută izvoare naturale, alţii apelează la cele de lângă bloc, care nu sunt tocmai sigure, iar alţii sunt convinşi că apa îmbuteliată este cea mai sănătoasă, fiind verificată în prealabil. În goana după cea mai bună şi cea mai pură apă de băut, au apărut şi filtrele de apă. Dar şi acestea trebuie alese cu mare grijă.

 • Doliu la SMURD Târgu-Mureş. A murit Szabi Szasz!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doliu la SMURD Târgu-Mureş. A murit Szabi Szasz!

  “E trist când salvatorii nu pot fi salvaţi”. Acesta este mesajul transmis de majoritatea oamenilor care l-au cunoscut pe Szabi, tânărul de doar 33 de ani, care s-a stins din viaţă vineri seara, lăsându-i îndureraţi pe toţi cei apropiaţi. Voluntar de la vârsta de 14 ani, Szabi a salvat nenumărate vieţi şi a fost apreciat de toţi colegii săi.

 • Lobby
European la Târgu-Mureş pentru Beke Istvan şi Szocs Zoltan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lobby European la Târgu-Mureş pentru Beke Istvan şi Szocs Zoltan

  Europarlamentarul maghiar Morvai Krisztina, alături de preşedintele executiv al Serviciului de Apărare a Drepturilor Naţionale din Ungaria (Nemzeti Jogvedo Szolgalat), Gaudi Nagy Tamas vor fi prezenţi la Târgu-Mureş în data de 14 martie 2016.

 • Constatarea dură a unei femei-psiholog: „Am învăţat să fim bărbaţi şi odată cu asta ne-am pierdut feminitatea“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constatarea dură a unei femei-psiholog: „Am învăţat să fim bărbaţi şi odată cu asta ne-am pierdut feminitatea“

  În fiecare an în 8 martie este sărbătorită Ziua Internaţională a Femeii. Este momentul în care femeile de toate vârstele, mame, fiice şi bunici sunt felicitate şi li se dăruiesc cele mai frumoase flori. În mileniul în care trăim femeile sunt în cele mai înalte funcţii, ştiu să conducă, dar uneori uită să fie graţioase, în lupta de egalitate dintre femei şi bărbaţi.

 • Cum trebuie să fie o seră de succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum trebuie să fie o seră de succes

  Una dintre cele mai mari companii producătoare de sere pe geam şi polietilenă a intrat pe piaţa românească în 1994, iar de atunci a ridicat 30 de hectare de sere. Marile universităţi din ţară îi învaţă pe studenţi cu ajutorul tehnologiilor olandeze, dar şi la Pipera, Reghin şi Fundulea au fost construite sere cu sisteme de echipare de ultimă generaţie.

Modifică Setările