Stiri despre sunnit

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Statul Islamic: implozia islamismului şi terorismul transnaţional (3)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul Islamic: implozia islamismului şi terorismul transnaţional (3)

  Cu toate că, la nivel global, sunt cea mai numeroasă confesiune islamică, în Iraq, Sunni (sunniţii - n.r.) - mai ales cei arabi - , sunt o minoritate reprezentând cel mult 20%.  De departe cea mai numeroasă confesiune este Shi’a (şiiţi -n.r.), de 65%.

 • Miliţiile şiite din Irak devin la fel de periculoase ca Statul Islamic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miliţiile şiite din Irak devin la fel de periculoase ca Statul Islamic

  Bărbaţi înarmaţi care pozează cu capete retezate, masacre ale credincioşilor care se duc la moschei în timpul rugăciunilor de vineri, dependenţa tot mai mare de jihadişti transnaţionalişti – acestea sunt doar câteva dintre crimele asociate cu Statul Islamic. Totuşi, tot acestea sunt şi acţiunile organizaţiilor şiite influenţate de Iran, din ce în ce mai proeminente în lupta împotriva jihadiştilor sunniţi.

 • Fortăreaţa construită lângă apă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fortăreaţa construită lângă apă

  Când am poposit în Kuweit, la aeroport, apoi pe drumul până la hotel şi ulterior la reşedinţa emirului, am observat că totul era construit conform unei alinieri clare, a edificiilor de tip european, la exigenţele climei locale, dominată de temperatura toridă a deşertului. Nici ţipenie de om. Doar rare maşini, de provenienţă occidentală, cu geamuri fumurii, treceau în goană, pe o şosea impecabilă.

Modifică Setările