Stiri despre sotron

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Jocurile copilăriei fără tabletă: Baba oarba, Lapte gros, De-a v-aţi ascunselea sau şotron
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jocurile copilăriei fără tabletă: Baba oarba, Lapte gros, De-a v-aţi ascunselea sau şotron

  Bucuriile copilăriei în care tableta sau tehnologia nu îşi puneau amprenta apaţineau unor zile însorite, când cei mici ieşeau afară pentru a se juca Baba oarba, Lapte gros, De-a v-aţi ascunselea sau Şotron. Acestea stârneau chiotele de fericire ale copiilor, fie că era vorba de micuţii din mediul urban sau rural. Astăzi, aceste jocuri sunt cunoscute doar de părinţii copiilor conectaţi mereu la tehnologie şi ultimele gadgeturi.

 • Un vis pe care îl citeşti cu ochii întredeschişi: 62. Model
de asamblare de Julio Cortázar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un vis pe care îl citeşti cu ochii întredeschişi: 62. Model de asamblare de Julio Cortázar

  De ceva vreme, apetitul meu pentru literatură se cam disipase şi nu prevestea nimic un reviriment când am văzut pe raft un roman pe care îl cumpărasem iarna trecută şi îl lăsasem pentru mai târziu. Se cheamă 62. Model de asamblare (Editura Art, Bucureşti, 2016) şi a fost scris în 1963 de unul dintre cei mai mari şi mai speciali scriitori care au trăit vreodată pe planeta asta: Julio Cortázar.

 • Jocurile care ne-au făcut copilăria mai frumoasă: şotron, măgăruş sau lapte gros
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jocurile care ne-au făcut copilăria mai frumoasă: şotron, măgăruş sau lapte gros

  Indiferent că vorbim de mediul urban sau rural, în urmă cu 15-20 de ani copiii reuşeau mereu să se distreze participând la numeroase jocuri de socializare, competitive şi interesante. Deşi foarte antrenante, aceste jocuri au fost înlocuite în ultimii ani cu alte activităţi, majoritatea virtuale. „Adevărul” vă prezintă o selecţie a celor mai interesante jocuri ale copilăriei, care astăzi sunt tot mai puţin jucate de copii în timpul liber.

 • FOTO Jocurile copilăriei. Nu călcaţi iarba, micuţilor! Jucaţi-vă pe ea!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Jocurile copilăriei. Nu călcaţi iarba, micuţilor! Jucaţi-vă pe ea!

  Deşi concurenţa tehnologică este extrem de puternică, vechile jocuri ale copiilor continuă să reziste, prin parcurile din toată ţara. Copiii de astăzi au mai multe opţiuni de a se juca, dar mulţi aleg în continuare „Baba oarba“, „Şotron“ sau „Raţele şi vânătorii“.

 • Cod roşu: Şotron pe parchet!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cod roşu: Şotron pe parchet!

  Cu ceva timp în urmă, înainte de viscol, făceam nişte aplicaţii cu elevii la hartă şi le arătam cum se calculează „ora pe Glob”. Le plăcea, dar unii mai modernişti, cu telefoane digitale, încercau să trişeze şi să dovedească faptul că nu ne mai trebuie harta şi orientarea după metode clasice, pentru că trăim în era digitală şi ne spune telefonul cât e ceasul, oriunde.

 • Copilărie virtuală: Counter Strike a ucis şotronul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copilărie virtuală: Counter Strike a ucis şotronul

  Jocurile copilăriei s-au mutat din „faţa blocului” sau  „curtea şcolii”  în mediul virtual. „De-a v-aţi ascunselea”, „Şotronul” „Raţele şi vânătorii”, „Elastic”, „Ţară, ţară, vrem ostaşi” şi alte asemenea jocuri nici nu mai există pentru copiii din ziua de azi.

Modifică Setările