Stiri despre socrate

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Vămile filozofiei: un dialog socratic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vămile filozofiei: un dialog socratic

  Era iarna anului 2014 şi participam la un colocviu organizat de Universitatea Francisco Marroquin din Guatemala. Un loc minunat, rupt din rai. Am trăit atunci o întâmplare neverosimilă. Aterizasem în SUA cu un zbor British Airways în Miami.

 • Metafizica învierii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metafizica învierii

  Învierea este fără îndoială un arhetip prezent în cultele orientale care sărbătoreau zeii vegetaţiei (Inanna la sumerieni, Iştar la accadieni, Marduk la babilonieni, Adonis la fenicieni, Osiris la egipteni etc.) încă din mileniul III a. Chr[1].

 • Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership

  Zilele trecute, într-un workshop, întâlnesc un domn aproape de pensie cu o mare dragoste de cărţi şi de istorie. Şi, din vorbă în vorbă, despre sensul vieţii, meseria de coach, principii de colaborare şi binele pe care îl putem face societăţii noastre întrebându-ne ce e drept şi ce valori căutăm, ne oprim la Socrate.

 • Amintiri din post-uman sau Dincolo de bine şi de rău. Despre „Touch Me Not“ al Adinei Pintilie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amintiri din post-uman sau Dincolo de bine şi de rău. Despre „Touch Me Not“ al Adinei Pintilie

  „Touch Me Not“ al Adinei Pintilie funcţionează foarte bine ca o colecţie de secvenţe din viitorul post-uman al speciei, cel spre care apariţia şi convieţuirea cu „inteligenţa artificială“ ne-mpinge, vrem, nu vrem. Ca (mai) totdeauna, filosoful la care trebuie în primul rând să ne raportăm este germanul Nietzsche, cel pe care şi l-au revendicat în egală măsură şi totalitarismul (nazist), şi democraţia (postmodernă, cea vatimiană).

 • Dreptul la opinie nu înseamnă „hai să ne dăm cu părerea!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul la opinie nu înseamnă „hai să ne dăm cu părerea!“

  Libertatea de exprimare nu înseamnă a-ţi da cu părerea oricum, peste tot şi despre orice. Mai trebuie lăsat loc îndoielii, mai trebuie, din când în când, să te aşezi smerit sub semnul întrebării, să-ţi inventariezi riguros lucrurile ştiute şi, mai ales, cele neştiute. Nu te poţi închega neobosit în siguranţa de sine, nu poţi escalada ostentativ şarpanta omniscienţei, difuzând, în stânga şi-n dreapta, „opinii“.

 • Lecţii pentru Grecia dintr-o sticlă de bere: „Fix Hellas“ sau cum să repari ţara cu ajutorul Germaniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţii pentru Grecia dintr-o sticlă de bere: „Fix Hellas“ sau cum să repari ţara cu ajutorul Germaniei

  Numele uneia dintre cele mai populare beri greceşti este „Fix Hellas“, această marcă câştigând o popularitate ironică în ultimele luni, reprezentând amestecul Germaniei în Grecia. „Hellas“ este numele arhaic pentru Grecia, în timp ce „fix“, pe lângă faptul că în engleză înseamnă „a repara“, este de fapt scrierea literală grecească a numelui unei familii bavareze din secolul al XIX-lea, Fuchs, care a emigrat în Atena şi a început să facă bere.

 • Veto, hai în Schengen!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Veto, hai în Schengen!

  Pentru mai bine de 70% dintre români „Veto” este doar vocativul substantivului propriu Veta, nume cu largă răspândire prin aşezările rurale, şi ele de largă răspândire în România.

 • „Socrate“, şosetele care nu se rup niciodată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Socrate“, şosetele care nu se rup niciodată

  Şosetele „Socrate“ nu vor avea niciodată găuri jenante în dreptul degetelor sau la călcâie, fiind fabricaţi din acelaşi material ca vestele antiglonţ, scrie „The Daily Mail“.

 • Legendele Mondialelor: Gheorghe Hagi, înaintea lui Socrates
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legendele Mondialelor: Gheorghe Hagi, înaintea lui Socrates

  Cotidianul britanic „Daily Mail” a realizat un top al celor mai influenţi 50 de oameni din istoria de 80 de ani a turneului final. Gică Hagi se află pe locul 32, devansându-i pe brazilianul Socrates şi pe legendarul portar sovietic Lev Iaşin.

 • Colocvii greceşti cu Ioan Căliman şi Nicolas Mavritsakis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colocvii greceşti cu Ioan Căliman şi Nicolas Mavritsakis

  Luni, 22 februarie la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia au loc Colocviile greceşti „Socrate“. Evenimentul începe de la ora 18.00. Aspectele legate de cultura greacă vor fi prezentate de dr. Ioan Căliman şi dr. Nicolas Mavritsakis.

Modifică Setările