Stiri despre seful statului major general

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Grav atentat la identitatea Statului Major General şi la imaginea Armatei României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grav atentat la identitatea Statului Major General şi la imaginea Armatei României

  A picurat cu stropi de ploaie, aidoma unor lacrimi discrete, şi a tunat cerul deasupra Cimitirului Militar Ghencea 1, pe timpul ceremoniei militare organizate în memoria celui care a fost generalul Ion Tutoveanu, despre care abia în cuvântul de adio al camarazilor săi, de pe Frontul de Est, s-a rostit un adevăr ascuns. Tutoveanu, ca şef al Marelui Stat Major a avut partea sa de contribuţie la retragerea trupelor sovietice din România.

 • Ziua Drapelului Naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Drapelului Naţional

  Un eveniment precum cel sărbătorit la 26 iunie nu este doar un prilej de perindare publică a unor uniforme respectabile şi a Tricolorului, cel de care unii îşi amintesc doar când acesta face parte din decorul scenei pe care ei, eternii, neînlocuibilii pot fi, din nou, în atenţia temporară, previzibilă, a opiniei publice. Mai mult sau mai puţin pe merit. Nu contează.

 • Ce a discutat generalul Mircea Chelaru cu generalii de la Mons şi Washington D.C.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a discutat generalul Mircea Chelaru cu generalii de la Mons şi Washington D.C.

  "Alo! Staţi liniştiţi pe locurile voastre!" Cuvintele rostite de preşedintele României socialiste, în decembrie 1989, sunt acum, cu modificările de rigoare, exact acelea cu care încep, continuă şi îşi termină mesajele, deloc oneste, personaje care mai bântuie prin arena atenţiei publice. Şi care, deloc surprinzător, pledează, subtil, cauza imperiului răsăritean, nu cea a comunităţii euroatlantice, din care face parte şi România.

 • Generalii deşertului - iniţial afgan, apoi irakian - numiţi în funcţiile cheie din Armata României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generalii deşertului - iniţial afgan, apoi irakian - numiţi în funcţiile cheie din Armata României

  Generalul Nicolae Ciucă a preluat comanda Statului Major al Forţelor Terestre Române, generalul Lucian Foca a fost numit la comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica", generalul Dumitru Scarlat este promovat locţiitor al şefului Statului Major General. Iată doar trei înstelaţi cu fire aurii de nisip, rămase din teatrele de război, pe epoleţii meritaţi de general.

 • 41 de generali pensionaţi = proba eşecului unui sistem de gestionare a resurselor umane - atipic în NATO!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  41 de generali pensionaţi = proba eşecului unui sistem de gestionare a resurselor umane - atipic în NATO!

  Un autobuz plin cu generali pensionaţi constituie imaginea cinematografică a decretului prezidenţial prin care zeci de compatrioţi, fiecare cu o carieră militară aparte, cu reuşite notabile şi eşecuri mai puţin cunoscute, schimbă uniforma, cu epoleţi aurii, cu... costumele civile, la care doar părul, mai mult sau mai puţin argintat, indică încercările dure ale vieţii de care au avut parte.

 • Necoabitarea dintre Forţele Aeriene Române şi unii guvernanţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Necoabitarea dintre Forţele Aeriene Române şi unii guvernanţi

  Sunt momente în viaţă când nu poţi umbla cu mănuşi, la modul figurat, atunci când impostura trece din arealul societăţii în care trăim, în interiorul organismului militar, sub forma tragicomică a exercitării controlului civil, nu şi competent, asupra armatei.

Modifică Setările