Stiri despre salvini

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine este politiciana considerată steaua în ascensiune a stângii italiene. Clipul în care l-a înfruntat pe Salvini a devenit viral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este politiciana considerată steaua în ascensiune a stângii italiene. Clipul în care l-a înfruntat pe Salvini a devenit viral

  Elly Schlein, în vârstă de 34 de ani, fost europarlamentar, este considerată steaua în ascensiune a stângii italiene după ce mişcarea sa foarte tânără Coraggiosa (Curajoasa) a ajutat central-stânga democrată să învingă dreapta radicală într-o regiune din nordul Italiei. Ea este speranţa stângii într-o Italie care pierde teren în faţa dreptei radicale, relatează Politico.

 • FOTO Eterna cetate a mizeriei? Roma trece printr-o adevărată criză a gunoiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Eterna cetate a mizeriei? Roma trece printr-o adevărată criză a gunoiului

  Munţii de gunoi de pe străzile capitalei Italiei au ajuns atât de mari încât medicii avertizează cu privire la pericolele de sănătate în timp ce şobolani împânzesc oraşul, iar locuitorii au început un concurs online pentru găsirea celui mai fetid tomberon din Roma, relatează AFP.

 • Românii au ales Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii au ales Europa

  E o victorie a democraţiei şi a valorilor europene în România: prin validarea referendumului pentru justiţie, prin prezenţa la europarlamentare şi prin rezultatul alegerilor. Am dovedit, ca popor, o maturitate democratică mult peste calculele unora din politicieni. De acum, jocul de putere se resetează în 3. Unii ajunşi la un minim istoric, alţii la un scor nesperat - cu toţii, sub presiunea populară pentru celelalte rânduri de alegeri.

 • EDITORIAL Ulrike Guérot, analist politic: Cea mai mare problemă a Europei -  statele naţionale?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EDITORIAL Ulrike Guérot, analist politic: Cea mai mare problemă a Europei -  statele naţionale?

  Statele naţionale vs. Europa e noua paradigmă politică care a înlocuit dihotomia stânga-dreapta în politica europeană. Mai ales de când mişcările populiste identitare susţin reluarea suveranităţii: Salvini este împotriva Bruxelles când vine vorba de bugetul italian, Orban împotriva Bruxelles în privinţa refugiaţilor, Polonia împotriva Bruxelles pe tema avocaţilor, Germania împotriva Bruxelles când vine vorba de poluarea cu carbon în oraşe etc.

 • Napoli: societatea civilă vs. Camorra vs. populismul lui Matteo Salvini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Napoli: societatea civilă vs. Camorra vs. populismul lui Matteo Salvini

  Sute de napolitani au împânzit străzile joi, pentru a manifesta împotriva criminalităţii şi populismului de extremă dreapta, în contextul în care Noemi, o fetiţă în vârstă de numai 4 ani, a fost grav rănită după ce un schimb de focuri în stil camorist a izbucnit, la începutul lunii, în plin centru al oraşului din sudul Italiei.

 • Cine îi va
urma lui Juncker?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine îi va urma lui Juncker?

  Spre deosebire de predecesorul său, Jean-Claude Juncker nu vrea un al doilea mandat la şefia Comisiei Europene. Decizia lui a obligat toate familiile politice europene să caute un succesor. Unele dintre acestea au numit deja die Spitzenkandidaten, adică pretendenţii care vor conduce campaniile din mai 2019. Iată cum arată tabloul candidaţilor, cu mai puţin de jumătate de an înainte de scrutinul pentru PE:

 • Guvernul italian adoptă măsurile anti-migranţi ale lui Salvini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul italian adoptă măsurile anti-migranţi ale lui Salvini

  Guvernul italian a adoptat luni o serie de măsuri drastice promise de extrema dreaptă în vederea consolidării securităţii şi limitării imigraţiei clandestine, în pofida unor puternice rezistenţe interne şi externe, relatează AFP.

 • Italia
deschide Balul Vienez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italia deschide Balul Vienez

  Austria a preluat, ieri, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pentru următoarele şase luni, după care va preda ştafeta României. Sub sloganul „O Europă care protejează“, radicalii vienezi vor să impună securitatea şi combaterea migraţiei ilegale în prim-planul agendei europene. Vor avea un aliat important la Roma: pumnul italian în masa summit-ului UE tocmai a dat tonul înăspririi politicii europene pentru migraţie.

 • Salvini sugerează Spaniei să preia următoarele patru vapoare cu migranţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvini sugerează Spaniei să preia următoarele patru vapoare cu migranţi

  Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a sugerat miercuri ca Spania să primească următoarele patru nave care transportă migranţi salvaţi în largul Libiei, deoarece, afirmă el, Spania nu şi-a respectat promisiunile cu privire la primirea de migranţi în trecut, relatează AFP.

 • Formarea guvernului italian - primejdie pentru UE?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Formarea guvernului italian - primejdie pentru UE?

  Guvernul populist din Italia nu a căzut din cer ci a fost ales. Programul de guvernare conţine o şarjă explozivă pentru UE. Oare ce ne rezervă viitorul? - se întreabă Bernd Riegert.

 • Italian, caut majoritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Italian, caut majoritate

  Lui Matteo Renzi i s-a reproşat că guvernele Partidului Democrat au fost slabe. Lui Silvio Berlusconi – că e prea bătrân şi că s-a aliat cu extrema dreaptă. Despre Mişcarea 5 stele (M5S) s-a spus că a rămas populistă, deşi în fruntea ei tânărul Luigi de Maio i-a luat locul bătrânului Beppe Grillo. Numai că italienii au aflat de mult că nimeni nu e perfect în politică. Aşa că, duminica trecută, au mers la urne în număr mare pentru legislative.

 • A devenit banal să fii anti-sistem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A devenit banal să fii anti-sistem

  Pe 4 decembrie, au fost programate două consultări electorale care au atras atenţia tuturor europenilor. Una a avut loc în Austria, iar a doua – în Italia. Coincidenţa celor două voturi nu e singurul motiv pentru care rezultatele trebuie citite împreună.

Modifică Setările