Stiri despre salonul de carte de la paris

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Salonul de Carte de la Paris. Macron nu a vizitat standul Rusiei, din solidaritate cu britanicii. Scriitoarea Ludmila Uliţkaia:„Nu am depins niciodată de putere”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salonul de Carte de la Paris. Macron nu a vizitat standul Rusiei, din solidaritate cu britanicii. Scriitoarea Ludmila Uliţkaia:„Nu am depins niciodată de putere”

  Vineri, la deschiderea Salonului de Carte de la Paris, preşedintele francez Emmanuel Macron a petrecut câteva ore, vizitând standurile ţărilor invitate, exceptându-l pe cel al Rusiei, ţară invitată de onoare a ediţiei din acest an a salonului. Macron a declarat că a făcut acest lucru „din solidaritate cu prietenii noştri birtanici”.

 • George Banu a lansat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  George Banu a lansat "Parisul personal" la Salonul Cărţii de la Paris

  Cunoscutul teatrolog şi scriitor George Banu şi-a lansat, sâmbătă, la Paris, în cadrul Salonului Cărţii, volumul "Parisul personal", în cadrul unei dezbateri cu titlul "Bucarest / Paris -Paris / Bucarest: lectures et amitiés", moderată de dramaturgul Matei Vişniec.

 • Salonul
cărţii de la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salonul cărţii de la Paris

  Participăm din nou la Salonul cărţii de la Paris şi e bine că se întâmplă aşa. Din pricina crizei economice multe alte ţări nu mai sunt prezente.

 • România şi Moldova merg împreună la Salonul de Carte de la
Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România şi Moldova merg împreună la Salonul de Carte de la Paris

  România va participa la cea de-a 34-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Paris (21 - 24 martie) cu mai mulţi scriitori români, francezi, dar şi moldoveni, iar standul ţării noastre va avea tema “Cărţile viitorului, viitorul cărţilor”.

 • Editori şi impostori la Salonul de Carte de la Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Editori şi impostori la Salonul de Carte de la Paris

  Corespondenţii mei francezi mi-au trimis un colet plin cu cataloage, reviste şi cărţi difuzate în cadrul Salonului de Carte de la Paris. M-am bucurat foarte mult să constat expunerea mediatică, fără precedent, de care a beneficiat – în spaţiul francofon - literatura română, cu această ocazie.

 • Precizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Precizare

  Aflu cu surprindere că, într-o emisiune TV care mi-a parvenit abia acum, dl. Horia Patapievici ar fi afirmat că nu aş fi ascuns niciodată faptul că sunt împotriva preşedintelui Băsescu. Nu-mi dau seama ce dovadă s-ar putea aduce în sprijinul acestei afirmaţii. Presupun, mai curînd, că a fost o simplă scăpare de vorbe grăbite să urmeze o anume logică a demonstraţiei.

 • ICR: Înapoi Către România. Căile oamenilor vechi pe drumuri noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ICR: Înapoi Către România. Căile oamenilor vechi pe drumuri noi

  ICR ar trebui să însemne, de bună seamă, toate drumurile Înapoi Către România. Îmi pare rău că evenimentul de la Paris e asumat ca un exil de figuranţi intelectuali sau ca un vernisaj de spirite încondeiate. Acolo nu are să se desfăşoare un troc de cărţi, o piaţă de suveniruri cu pagini, ci o galerie de oameni noi, de spirite scuturate, de români de poveste.

 • Şi caloriferele sunt oameni!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi caloriferele sunt oameni!

  Cel mai recent scandal care se leagă de numele Institutului Cultural Român (ICR) a luat proporţii. Iniţial, o serie de proiecte culturale importante nu au primit finanţare. Drept urmare, mai mulţi scriitori români au refuzat să mai ia parte la Salonul de Carte de la Paris. Scriitorul Filip Florian este o „victimă colaterală“ a acestui conflict.