Stiri despre rene magritte

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Record de vânzare pentru un Magritte, la 26 de milioane de dolari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Record de vânzare pentru un Magritte, la 26 de milioane de dolari

  "Le principe du plaisir", un tablou de René Magritte, adjudecat pentru suma de 26,8 milioane de dolari, a bătut recordul la licitaţii pentru pictorul belgian, în timpul unei vânzări la casa Sotheby's, în cea de-a doua zi a licitaţiilor de toamnă de la New York, scrie AFP.

 • Ultima bucată dintr-o pictură de Magritte, descoperită după 85 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima bucată dintr-o pictură de Magritte, descoperită după 85 de ani

  „Enchanted Pose”, o pictură a celebrului artist Rene Magritte, nu a mai fost văzută din 1932. Marţi, Royal Museums of Fine Arts din Belgia a anunţat că cercetătorii au descoperit ultima secţiune (cea de-a patra) din lucrarea realizată de Magritte în 1927, după cum informează Artsy.com

 • René Magritte, pictorul cu opere prea celebre ca să poată fi furate. „Bineînţeles că nu este o pipă. Încearcă numai să o umpli cu tutun”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  René Magritte, pictorul cu opere prea celebre ca să poată fi furate. „Bineînţeles că nu este o pipă. Încearcă numai să o umpli cu tutun”

  Rene Magritte (1898-1967) a fost unul dintre cei mai celebri pictori suprarealişti, cele mai cunoscute picturi ale sale fiind „Fiul Omului”, „Trădarea imaginilor”, respectiv „Îndrăgostiţii”. Deşi la prima vedere un artist simplu, în spatele picturilor lui Magritte, se regăsesc elemente infuzate de experienţele pictorului, un absurd comic, precum şi o experienţă de om în publicitate.

 • Cântarea Mons-ului, în manieră
suprarealistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cântarea Mons-ului, în manieră suprarealistă

  Expoziţia de fotografie „Marcel-G. Lefrancq. Suprarealismul cotidianului“, vernisată în acest weekend la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), prezintă 60 de lucrări ale unui artist valon mai puţin cunoscut, asociat în perioada interbelică mişcării suprarealiste belgiene. Din ele rezultă un Mons – oraşul fotografiat cu predilecţie de Lefrancq – crepuscular, apropiat mai degrabă de romantism decât de suprarealismul propriu-zis.

Modifică Setările