Stiri despre renato usatai

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Analiză: cum au migrat voturile lui Usatâi şi
Shor către Maia Sandu şi Igor Dodon?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză: cum au migrat voturile lui Usatâi şi Shor către Maia Sandu şi Igor Dodon?

  Voturile acumulate în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova de către Renato Usatâi şi Ilan Shor, ultimul prin Violeta Ivanov, au migrat în turul 2 către Maia Sandu şi Igor Dodon. O analiză a datelor arată că electoratul lui Shor a votat masiv cu Maia Sandu, iar cel al lui Usatâi s-a împărţit aproximativ pe din două între cei doi candidaţi din turul 2.

 • Cabinetul Sturza, un episod din thrillerul politic regizat de Vlad Plahotniuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cabinetul Sturza, un episod din thrillerul politic regizat de Vlad Plahotniuc

  Criza politică moldovenească din ultimele trei luni care a culminat cu destrămarea alianţei pro-europene AIE 3, ca urmare a războiului subteran dintre „Vlazi”, unde pentru moment a triumfat oligarhul Vlad Plahotniuc  menţine şi-n debutul lui 2016, Republica Moldova în zona gri a corupţiei şi a jocurilor de culise a oligarhilor, camuflaţi în spatele politicienilor pro-europeni.

 • Adevărul Live: Deturnează corupţia visul european al Republicii Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Deturnează corupţia visul european al Republicii Moldova?

  De la ora 11.00, specialistul în geopolitică Marius Văcărelu vine în studioul Adevărul Live pentru a vorbi despre scandalurile la nivel înalt care au adus, încă o dată, Republica Moldova în atenţia capitalelor europene. De la reţinerea lui Vlad Filat şi eliberarea lui Renato Usatâi, sunt problemele oligarhilor motive suficiente pentru a deturna ambiţiile europene ale Republicii Moldova?

 • INTERCEPTĂRI Filat îi promitea lui Şor că-i face zonă economică liberă la Orhei: „Putem să facem un duty-free, unul mare”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERCEPTĂRI Filat îi promitea lui Şor că-i face zonă economică liberă la Orhei: „Putem să facem un duty-free, unul mare”

  O serie de interceptări ilegale difuzate noaptea trecută de omul de afaceri Renato Usatâi arată relaţia dintre fostul premier Vlad Filat şi Ilan Şor, primarul oraşului Orhei care l-a turnat pe Filat săptămâna trecută. În una dintre conversaţii, Filat şi Şor discută despre adaosurile comerciale uriaşe pentru chiloţi şi despre planurile de a decreta zonă economică liberă în Orhei, al doilea oraş ca mărime din Republica Moldova, după Chişinău.

 • Împărăţia Vlazilor. Cine este Vlad Filat, cum a ajuns unul dintre cei mai puternici oameni din Moldova şi cine l-a sacrificat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Împărăţia Vlazilor. Cine este Vlad Filat, cum a ajuns unul dintre cei mai puternici oameni din Moldova şi cine l-a sacrificat

  În doar câteva ore, fostul premier moldovean Vlad Filat şi-a pierdut imunitatea, a fost scos cu mascaţii din sediul Legislativului şi apoi reţinut pentru 72 de ore. Filat, liderul celui mai mare partid din Republica Moldova, este unul dintre cei mai puternici şi mai bogaţi moldoveni. Căderea lui este atribuită însă de unele voci unui alt Vlad - Plahotniuc - rival public al lui Filat, dar legat de el printr-o serie de tunuri şi scandaluri.

 • Un partid aliat cu Dodon şi Usatîi vrea să organizeze proteste la Bălţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un partid aliat cu Dodon şi Usatîi vrea să organizeze proteste la Bălţi

  O formaţiune politică apărută relativ recent în Republica Moldova anunţă că se alătură protestelor organizate de Partidul Socialiştilor şi Renato Usatîi şi că va organiza mai multe manifestaţii în diferite regiuni ale ţării. Partidul politic ”Mişcarea Populară pentru Uniunea Vamală” a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că va desfăşura acţiuni de nesupunere civică precum greve sau neplata taxelor.

 • Igor Dodon şi Renato Usatîi vor protesta diseară în faţa
reşedinţei prezidenţiale de la Condriţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon şi Renato Usatîi vor protesta diseară în faţa reşedinţei prezidenţiale de la Condriţa

  Igor Dodon şi Renato Usatîi au anunţat că vor protesta diseară în faţa reşedinţei preşedintelui Nicolae Timofti de la Condriţa. Cei doi au  mărşăluit cu susţinătorii lor pe mai multe străzi din Capitală, după care au cerut în faţa Parlamentului demisia preşedintelui ţării şi a Guvernului şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

 • Renato Usatîi ironizează pe seama Ministerului Agriculturii. Cu ce promisiuni s-a ales la Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renato Usatîi ironizează pe seama Ministerului Agriculturii. Cu ce promisiuni s-a ales la Moscova

  Autorităţile ruse continuă să împartă promisiuni unor politicieni din Republica Moldova, evitând dialogul cu reprezentanţii instituţiilor centrale de la Chişinău. După ce Igor Dodon a fost primit la Moscova de către Rosselhoznadzor, recent primarul mun. Bălţi, liderul formaţiunii politice „Partidul Nostru” s-a ales cu promisiuni din partea reprezentanţilor instituţiei.

 • Renato Usatâi a instalat la Bălţi bustul mitropolitului român Visarion Puiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renato Usatâi a instalat la Bălţi bustul mitropolitului român Visarion Puiu

  Primarul oraşului Bălţi, Renato Usatâi, cunscut pentru poziţia sa antiromânească, şi-a manifestat admiraţia şi l-a omagiat pe mitropolitul român Visarion Puiu în cadrul inaugurării unui monument al acestei personalităţi. Usatâi s-a lăudat pe Facebook cu fapta sa, încercând să atragă atenţia asupra gestului său pro-românesc.

 • CEC a stabilit regulile procesului de vot în turul doi al alegerilor locale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CEC a stabilit regulile procesului de vot în turul doi al alegerilor locale

  Comisia Electorală Centrală a stabilit, astăzi, în cadrul unei şedinţe, particularităţile procesului de vot în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale din 28 iunie 2015. Astfel alegătorii care, în perioada dintre primul şi cel de-al doilea tur al alegerilor, şi-au schimbat domiciliul sau reşedinţa vor putea vota în baza aceloraşi liste electorale, în secţiile de votare în care au votat pe data de 14 iunie.

 • Cine plăteşte pentru falimentul politic şi economic al Republicii Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine plăteşte pentru falimentul politic şi economic al Republicii Moldova?

  Situaţia politică de la Chişinău relevă un eşec de proporţii al politicienilor care au clamat la unison în urmă cu aproximativ şase ani că sunt proeuropeni şi viitorul Republicii Moldova trebuie să fie spre VEST şi nu spre EST ca urmare al jocurilor de culise survenite între liderii PLDM, PDM şi PL.

 • Fenomenul Usatâi şi Shor poate fi explicat doar prin disperarea alegătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fenomenul Usatâi şi Shor poate fi explicat doar prin disperarea alegătorilor

  Victoria spectaculoasă a doi milionari penali la alegerile pentru primăriile a două oraşe importante din Moldova poate fi explicată doar prin disperarea alegătorilor. Concluzii în acest sens au fost formulate de către experţi din România în cadrul emisiunii „Orizont european” de la postul de televiziune  „TVR Moldova”, transmite IPN.

 • Blocul „PPEM-Iurie Leancă” anunţă că nu va face alianţe cu partidele de stânga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blocul „PPEM-Iurie Leancă” anunţă că nu va face alianţe cu partidele de stânga

  Blocul Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova - Iurie Leancă” anunţă că nu va purta negocieri privind crearea alianţelor cu Partidul Socialiştilor, Partidul Comuniştilor sau Partidul Nostru. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 16 iunie, la Consiliul politic al platformei, anunţă serviciul de presă al PPEM, citat de IPN.

 • 14 iunie, ziua Z pentru Republica Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  14 iunie, ziua Z pentru Republica Moldova?

  Alegerile locale care se vor desfăşura peste aproximativ 10 zile, în Republica Moldova sunt vitale pentru continuarea drumului european şi implicit a reformelor începute cu succes după debarcarea lui Voronin în aprilie 2009 şi inexistente în vremea cabinetului minoritar condus de Chirile Gaburici, un premier absent în treburile curente ale statului moldovean.

 • Partidul lui Usatâi şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul lui Usatâi şi-a anunţat candidatura pentru Primăria Chişinău

  ”Partidul Nostru”, al cărui lider este Renato Usatâi, se lansează în campania electorală pentru alegerile locale generale din 14 iunie. Candidatul formaţiunii pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău este Ilian Caşu, vicepreşedintele ”Partidului Nostru”, transmite IPN.

 • Funcţionarele care au plecat cu scandal de la Ministerul Justiţiei au ajuns vicepreşedinţi la noul partid al controversatului politician Renato Usatâi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Funcţionarele care au plecat cu scandal de la Ministerul Justiţiei au ajuns vicepreşedinţi la noul partid al controversatului politician Renato Usatâi

  Renato Usatâi a fost ales preşedinte al formaţiunii politice care îi poartă numele – „Partidul lui Renato Usatâi”, pe scurt PaRUs (ПаРУс, rus). Sâmbătă, 23 august, la congresul de constituire a partidului, care a avut loc în faţa uniu mall din Chişinău, Renato Usatâi a declarat că Republica Moldova este la limita unei catastrofe, din cauza actualei guvernări, iar când va ajunge el la guvernare îi va pedepsi pe toţi, transmite IPN.

 • Congres de partid în faţa unui mall din Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Congres de partid în faţa unui mall din Chişinău

  După ce a „moştenit“ partidul lui Nicolae Andronic şi a vrut să se facă politician, dar a fost respins de Ministerul Justiţiei, controversatul milionar Renato Usatâi îşi face un partid ce să-i porta numele. "Congresul" va avea loc în cadrul "unui concert grandios".

 • Gheorghe Ţopa cântă pentru Renato Usatâi în ajunul „eliberării de sub jugul fascist“, iar Isidor Glib - pentru Igor Dodon în cinstea Uniunii Vamale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gheorghe Ţopa cântă pentru Renato Usatâi în ajunul „eliberării de sub jugul fascist“, iar Isidor Glib - pentru Igor Dodon în cinstea Uniunii Vamale

  Politicienii de stânga Igor Dodon şi Renato Usatâi, cunoscuţi promotori ai integrării în Uniunea Vamală a lui Vladimir Putin, organizează concerte pe bandă rulantă. La cel mai recent eveniment organizat de socialiştii lui Dodon, la Sankt Petersburg, a cântat şi cântăreţii de muzică populară Nicolae şi Isidor Glib.

 • Businessmanul Renato Usatâi a devenit lider de partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Businessmanul Renato Usatâi a devenit lider de partid

  Omul de afaceri Renato Usatâi a fost ales preşedinte al Partidului Popular Republican la congresul formaţiunii, cu votul unanim al delegaţilor, care au aprobat şi statutul, programul şi noua denumire: Partidul Nostru.

 • A crescut numărul milionarilor din Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A crescut numărul milionarilor din Moldova

  Potrivit datelor centralizate de FISC, în Republica Moldova sunt 191 de milionari, cu 11 mai mulţi decât în 2011. Majoritatea trăiesc în Chişinău.

Modifică Setările