Stiri despre reagan

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Căderea Cortinei de Fier. Cruciada
Papei Ioan Paul al II-lea şi apocalipsa comunismului în Polonia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căderea Cortinei de Fier. Cruciada Papei Ioan Paul al II-lea şi apocalipsa comunismului în Polonia

  Pontificatul Papei Ioan Paul al II-lea a însemnat, printre altele, şi o luptă asumată împotriva regimurilor totalitare. A început cu o vizită istorică în Polonia, a continuat cu o colaborare strânsă cu Statele Unite şi s-a încheiat cu contestarea tuturor autoritarismelor din lume. Papa a fost cavalerul apocalipsei comunismului în Europa, iar sovieticii s-au temut.

 • Rusia acuză că sistemele antirachetă din România şi Polonia încalcă un tratat semnat de Reagan şi Gorbaciov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia acuză că sistemele antirachetă din România şi Polonia încalcă un tratat semnat de Reagan şi Gorbaciov

  Ministerul de Externe de la Moscova a acuzat sâmbătă că sistemul antirachetă instalat de trupele americane în România, precum şi cel care urmează să fie operaţionalizat în Polonia, reprezintă o încălcare a Tratatului Forţelor Nucleare cu Rază Medie de Acţiune (INF), semnat în 1987 de către Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov, transmite Reuters.

 • În faţa terorii: Europa
federală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În faţa terorii: Europa federală

  Ofensiva terorii trezeşte UE la o realitate amară: şubrezenia formei fără fond, în faţa ofensivelor jihadistă şi putinistă. Totalitarismele expansioniste nu fac decât să exploateze viciile unei construcţii neterminate. Îi lăsăm să arunce în aer şandramaua şi să ne întoarcă în anii ’30 sau desăvârşim un vis frumos? În faţa agresiunii, cred că Europa are o singură şansă durabilă: pasul spre federalism.

 • FOTO VIDEO Tătarul din Carpaţi. Istoricul de talie mondială Kemal Karpat, consultant pentru Reagan şi Carter la Washington
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Tătarul din Carpaţi. Istoricul de talie mondială Kemal Karpat, consultant pentru Reagan şi Carter la Washington

  RECUNOAŞTERE De pe băncile şcolilor dobrogene, un tânăr tătar pleca în lume la începutul anilor ’40 cu un geamantan şi cu o mare dorinţă de cunoaştere. După 40 de ani, profesorul Kemal H. Karpat era chemat la Washington pentru a fi consultantul celor mai puternici oameni ai planetei: preşedinţii Statelor Unite ale Americii.

 • Putin în miez de noapte ne aduce aminte de Reagan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin în miez de noapte ne aduce aminte de Reagan

  Putin a dat o declaraţie în miez de noapte (1.30, ora Moscovei) ?!?? De ce la ora asta? Pentru cine? Ideea: o să colaborăm, o să fim parteneri de încredere, nu aruncaţi vina pe noi etc. Nimic explicaţii, nimic tehnic.

 • Ce nu ştim despre preşedinţii americani Roosevelt, Kennedy, Reagan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce nu ştim despre preşedinţii americani Roosevelt, Kennedy, Reagan

  Dintre liderii sovietici, cu excepţia notabilă a lui Lenin, prea puţini au avut, cât de cât, harul comunicării în public. Bâta terorii proletare le era îndeobşte suficientă. La preşedinţii americani a fost mereu invers: dacă nu ştiau să le vorbească oamenilor, nu aveau ce căuta la Casa Albă.

 • Băsescu, Neruda, Reagan, Thatcher
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu, Neruda, Reagan, Thatcher

  Traian Băsescu s-a îndrăgostit de Pablo Neruda. De poezia lui Pablo Neruda. Şi nu e primul care a fost cucerit de versurile poetului naţional chilian. Şi pe Che Guevara l-au fascinat în tinereţe poeziile acestui intelectual comunist.

 • Obama evocă memoria republicanului Reagan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obama evocă memoria republicanului Reagan

  Preşedintele american, democratul Barack Obama, a evocat, miercuri, memoria predecesorului său Ronald Reagan, una din cele mai respectate personalităţi ale Partidului Republican, afirmând că acesta a fost un „socialist" care a susţinut o fiscalitate mai accentuată pentru cei bogaţi, similară celei pentru care pledează el, relatează AFP.