Stiri despre pret corect la gaze

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Clar, preţul gazelor trebuie să crească!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clar, preţul gazelor trebuie să crească!

  Este afirmaţia directorului general al E.ON România. La aceste poziţii, dese în ultimii 10 ani, încercarea de contracarare a Preşedintelui ANRE a fost rapid catalogată de către directorul general al celeilalte mari companii - GdF Suez: „preţul trebuie să scadă la alţii”. Puterea obişnuinţei sau puterea indolenţei?

 • PretCorectLaGaze: ANRE luată din nou prin surprindere de liberalizarea pieţei consumatorilor noncasnici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PretCorectLaGaze: ANRE luată din nou prin surprindere de liberalizarea pieţei consumatorilor noncasnici

  Încă o dată ANRE este luată prin surprindere. Nu a întreprins aproape nimic în a informa consumatorii noncasnici pentru ca aceştia să-şi exercite dreptul în piaţa gazelor naturale. Acum găseşte o metodă simplă de a rezolva problema amânând-o a doua oară în ultimele 6 luni. Nimic nou în practica ANRE, dacă ţinem seama că există norme în vigoare de 6 ani care sunt amânate la fiecare 3 luni.

 • „Ieşim în stradă pentru a informa” despre PreţulCorectLaGaze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ieşim în stradă pentru a informa” despre PreţulCorectLaGaze

  Campania PreţCorectLaGaze, începută în urmă cu 100 de zile, “iese în stradă pentru a informa”. Informarea consumatorilor de gaze în scopul realizării unei pieţe funcţionale a gazelor în România şi obţinerea de preţuri corecte, va urma o nouă etapă, cea a dialogului. Pentru aceasta  plecăm în CARAVANA „PRET CORECT LA GAZE”, care va poposi pe data de 29 mai 2015 la Biblioteca Centrala Universitara „Eugen Todoran” Timisoara

 • 100 de zile de campanie Preţ Corect La Gaze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  100 de zile de campanie Preţ Corect La Gaze

  Considerăm că doar piaţa liberă poate stabili preţul corect pentru gazele naturale, dar numai în situaţia în care clientul are cunoştinţele necesare, este bine şi corect informat şi nu este supus presiunilor din partea furnizorilor.

 • PreţCorectLaGaz. 10 Motive pentru care am liberalizat piaţa de gaze, care au eşuat în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PreţCorectLaGaz. 10 Motive pentru care am liberalizat piaţa de gaze, care au eşuat în România

  La începutul anilor 2000, în sectorul gazelor naturale s-a demarat ideea unei masive restructurări conceptuale a pieţei de gaze, prin liberalizarea acesteia cu scopul declarat, de scădere a costurilor şi creşterea calităţii furnizării gazelor. Analizând cei 15 ani, se poate desprinde că instituţiile responsabile cu funcţionarea pieţii au cea mai mare responsabilitate în nefuncţionarea ei.

 • PreţCorectLaGaz: Tranzacţiile pe piaţa de gaze se fac fără respectarea Codului Civil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PreţCorectLaGaz: Tranzacţiile pe piaţa de gaze se fac fără respectarea Codului Civil

  Liberalizarea pieţei de gaze din România a început fără elementele de bază ale funcţionalităţii ei: modelul de piaţă, procedurile de lucru, adaptarea legislaţiei la principile pieţei libere. Este impetuos necesar, ca în regim de urgenţă, să se rezolve aceste lucruri pentru a asigura legalitatea activităţilor.

 • PreţCorectLaGaze: În lipsa normelor ANRE, operatorii de distribuţie fac legea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PreţCorectLaGaze: În lipsa normelor ANRE, operatorii de distribuţie fac legea

  Suntem conştienţi de dorinţa naturală a firmelor de a deţine monopolul pentru a şi securiza profitul, de aceea reglementarea monopolurilor naturale ar trebui să determine firmele care acţionează în acest domeniu, să-şi limiteze câştigurile. Dar, când reglementările întârzie cu ANI, monopolul exaltă.

 • PreţCorectLaGaze. Tarife ilegale percepute de operatorii din sectorul gazelor cu sprijinul tacit al ANRE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PreţCorectLaGaze. Tarife ilegale percepute de operatorii din sectorul gazelor cu sprijinul tacit al ANRE

  În urmă cu 11 ani se aproba prima lege a gazelor, care introducea noţiunea de activităţi reglementate, activităţile cu caracter de monopol, pentru care ANRE, în calitate de autoritate competentă a domeniului aprobă tarife. Cu toate acestea, operatorii de distribuţie şi-au stabilit singuri tarifele pentru activităţile conexe cu caracter de monopol, încasând în această perioadă, ilegal de la clienţi, până la 1 mld USD.

 • PreţCorectLaGaz. Obligaţiile legii nu se aplică şi ANRE-ului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PreţCorectLaGaz. Obligaţiile legii nu se aplică şi ANRE-ului

  Nefuncţionarea pieţei de gaze pleacă de la lipsa reglementărilor din piaţă, unele dintre acestea fiind obligaţii ale ANRE care derivau din Legea 123 şi care nu au fost atinse la 3 ani de la apariţia legii, dar nici nu se dau semne a fi realizate. Lipsa cadrului legal şi mai ales a unui arbitru imparţial, aşa cum ar trebui să fie ANRE-ul, lasă loc „băieţilor deştepţi”, chiar dacă duc numele unor multinaţionale.

 • PreţCorectLaGaz. Manipularea clienţilor non-casnici de gaze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PreţCorectLaGaz. Manipularea clienţilor non-casnici de gaze

  Rezervarea de capacitate este o noţiune, care în România „nu are cap şi coadă”, determinând dificultăţi în folosirea ei de către mulţi participanţi din piaţă, fiind un instrument folosit în manipularea clienţilor neinstruiţi.

 • PreţuriCorecteLaGaze: „Negocierea” surdă a contractelor de gaze între furnizori şi clienţii non-casnici la 1 ianuarie 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PreţuriCorecteLaGaze: „Negocierea” surdă a contractelor de gaze între furnizori şi clienţii non-casnici la 1 ianuarie 2015

  La nivelul clienţilor, lipsa cunoştinţelor specific unei piete concurentiale de gaze naturale, dar şi dezinteresul instituţiilor faţă de clienţi, îi face pe aceştia să le fie frică să acţioneze. Cei care totuşi au îndrăznit să o facă, au avut de înfruntat obstacole importante. Redăm în continuare o astfel de experienţă.