Stiri despre pod de flori

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România – R.Moldova, un parteneriat care trebuie restartat din nou? Diplomaţia Ungariei, în ofensivă peste Prut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România – R.Moldova, un parteneriat care trebuie restartat din nou? Diplomaţia Ungariei, în ofensivă peste Prut

  Debarcarea în toamnă a guvernului condus de Maia Sandu în urmă jocurilor de culise orchestrate de preşedintele pro-rus Igor Dodon l-a determinat pe şeful statului român, Klaus Iohannis, să continue politica distantă faţă Chişinău în linie cu UE, ca răspuns la ”îngroparea” reformelor convenite cu Bruxellesul de către guvernarea socialistă.

 • Moment istoric. Primul concert la Chişinău al Orchestrei Române de Tineret
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moment istoric. Primul concert la Chişinău al Orchestrei Române de Tineret

  Cum să nu realizezi? Săptămânile trecute, la Chişinău, „podul de flori” a prins glasul muzicii. Aşa a fost! Sala de concerte a Filarmonicii locale a devenit literalmente neîncăpătoare. A făcut greu faţa valului de melomani, în majoritate tineri, veniţi în strada Mihail Eminescu cu mai bine de jumătate de oră înaintea începerii concertului muzicienilor sosiţi de la Bucureşti.

 • Proiectul unionist, văzut din perspectivă de stânga – un articol în trei voci
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul unionist, văzut din perspectivă de stânga – un articol în trei voci

  Vasile Ernu – Marş, marş dreptul! Marş, marş stîngul! Zilele acestea am văzut un nou Marş Unionist şi un nou Pod de flori peste Prut. Personal am avut un deja-vu al unor lucruri petrecute la finele anilor '80, pentru că fac parte din generaţia perestroika care a trecut prin astfel de fenomene şi despre care credeam acum cîţiva ani că este o etapă istorică depăşită. Dar ele revin.

 • Istoria s-a rescris la Ungheni. Primul pod de flori peste Prut după 25 de ani. Românii din Basarabia, mesaj pentru Iohannis: „Primiţi-ne acasă!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Istoria s-a rescris la Ungheni. Primul pod de flori peste Prut după 25 de ani. Românii din Basarabia, mesaj pentru Iohannis: „Primiţi-ne acasă!”

  Sute de tineri basarabeni care au plecat pe 5 iulie, pe jos, din Chişinău au intrat astăzi, 11 iulie, în România, prin Vama Ungheni (judeţul Iaşi), unde erau aşteptaţi de români de pe celălalt mal al Prutului. „Marşul lui Ştefan cel Mare“ este o acţiune a mai multor organizaţii care susţin unirea Republicii Moldova cu România. În premieră pentru ultimii 20 de ani, românii de pe ambele maluri ale Prutului refac, astăzi, podurile de flori.

 • Cum vom preveni o viitoare catastrofă naţională?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum vom preveni o viitoare catastrofă naţională?

  La finalul unei efemere prezenţe, într-un studiou de televiziune - unde am avut şansa să am interlocutor pe ex-ministrul apărării naţionale ce a girat procesul integrării noastre în NATO, iar ca moderator pe un teleast cunoscut anterior ca un jurnalist cumpătat - am primit o revistă care mi-a...ars ochii, cu titlul de pe copertă.

Modifică Setările