Stiri despre philip roth

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dorinţa de a fi acceptat şi adevărul vieţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dorinţa de a fi acceptat şi adevărul vieţii

  Ca multe dintre cărţile lui Philip Roth, Pata umană (Polirom, 2003) are o complexitate a compoziţiei greu de rezumat. Teme importante, ca rasismul sau corectitudinea politică, sunt abordate din unghiuri neaşteptate. Tensiuni dialectice izbucnesc în mod la fel de neaşteptat şi străbat povestea, în aşa fel încât ea nu pare a avea un centru, un loc de unde poate fi apucată.

 • FRAGMENT „Contraviaţa” lui Philip Roth, acum în librării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Contraviaţa” lui Philip Roth, acum în librării

  Adevărul.ro publică un fragment în avanpremieră, din romanul „Contraviaţa”, al scriitorului american Philip Roth, câştigător al National Book Critics Circle Award for Fiction şi adesea nominalizat la premiul Nobel.

 • Încă un premiu substanţial pentru scriitorul român Norman Manea. „Evreul rătăcitor“ îşi doreşte să fie înmormântat alături de Philip Roth, la Bard College
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă un premiu substanţial pentru scriitorul român Norman Manea. „Evreul rătăcitor“ îşi doreşte să fie înmormântat alături de Philip Roth, la Bard College

  Scriitorul Norman Manea a fost recompensat cu premiul Feria Internacional del Libro (FIL) din Guadalajara, Mexic, acordat scriitorilor din literaturi romanice, o distincţie de prestigiu, în valoare de 150.000 de dolari, acordată în trecut şi scriitorilor Claudio Magris şi António Lobo Antunes.

 • Philip Roth, laureat cu Man Booker International
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Philip Roth, laureat cu Man Booker International

  Cunoscutul scriitor american a fost desemnat câştigătorul Man Booker International Prize 2011, într-o ceremonie care a avut loc miercurea trecută, la Sidney, în Australia. Philip Roth, în vârstă de 78 de ani,  a declarat: „Este o mare onoare şi sunt încântat să primesc acest premiu“. Scriitorul a mai fost distins cu Premiul Pulitzer (1997), şi cu Gold Medal in Fiction (2002), fiind şi un candidat la Premiul Nobel. 

 • Umilinţa umană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Umilinţa umană

  Philip Roth (născut în anul 1933) este singurul scriitor în viaţă a cărui operă va fi publicată într-o ediţie completă şi definitivă de Library of America. Există multe corespondenţe între „Umilirea“ (2009) şi „Fantoma iese din scenă“ (2007), miniromane despre bătrâneţea a doi artişti odată de succes.

 • Norman Manea: „Nu sunt un om religios“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Norman Manea: „Nu sunt un om religios“

  Scriitorul, în vârstă de 74 de ani, se declară agnostic şi îşi exprimă dorinţa de a fi îngropat aproape de Philip Roth într-un cimitir nonconfesional din SUA. Cel mai tradus autor român în străinătate, care a continuat să scrie în limba română şi după exilul în SUA din 1986, va fi în România, între 15 şi 24 noiembrie.

 • Suferinţele bătrânului Zuckerman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suferinţele bătrânului Zuckerman

  Romanul „Fantoma iese din scenă“ se constituie într-o pledoarie pentru ficţiune. Odiseea lui Nathan Zuckerman, alter ego-ul lui Philip Roth şi protagonistul romanelor „M-am măritat cu un comunist“, „Pata umană“ şi „Pastorala americană“, se apropie de final.

 • Tragedia umană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tragedia umană

  O meditaţie despre condiţia umană a celui mai tragic dintre marii scriitori contemporani. Pentru „Pastorala americană”, Philip Roth  a primit Premiul Pulitzer în 1998, romanul fiind considerat de mulţi capodopera scriitorului.

Modifică Setările