Stiri despre peter greenaway

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Peter Greenaway, regizorul celebru care face un film despre Brâncuşi: „Ce alt
artist ar mai fi mers 2.000 de kilometri pe jos
pentru a-şi îndeplini visul?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peter Greenaway, regizorul celebru care face un film despre Brâncuşi: „Ce alt artist ar mai fi mers 2.000 de kilometri pe jos pentru a-şi îndeplini visul?“

  Britanicul Peter Greenaway (76 de ani), unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, face un film despre Brâncuşi, intitulat „Walking to Paris“, film ce prezintă drumul lui Brâncuşi de la Bucureşti la Paris în 1903, pe când sculptorul avea 27 de ani. Într-un interviu exclusiv pentru „Weekend Adevărul“, regizorul vorbeşte despre marele sculptor şi filmul ce va fi gata în primăvara lui 2019.

 • BIEFF 2016 se închide cu cel mai nou film al lui Peter Greenaway, despre
Eisenstein în Mexic VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BIEFF 2016 se închide cu cel mai nou film al lui Peter Greenaway, despre Eisenstein în Mexic VIDEO

  Gala de închidere a celei de-a 6-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF) va avea loc duminică, 20 martie, la ora 20.00, la Cinema Muzeul Ţăranului. BIEFF se închide anul acesta cu proiecţia în premieră a eroticului şi provocatorului „Einsenstein in Guanajuato“, cel mai recent lungmetraj al lui Peter Greenaway, film participant în competiţia pentru Ursul de Aur la Berlin 2015.

 • Misterul lui
Constantin Brâncuşi, explicat. Episodul 1: Geniul din Hobiţa a fost ceea ce azi
se cheamă un globe-trotter VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Misterul lui Constantin Brâncuşi, explicat. Episodul 1: Geniul din Hobiţa a fost ceea ce azi se cheamă un globe-trotter VIDEO

  Pe 19 februarie s-au împlinit 140 de ani de la naşterea marelui sculptor de origine română Constantin Brâncuşi, autorul „Coloanei Infinitului“ şi al „Porţii Sărutului“. „Adevărul“ vă prezintă în serial detalii mai puţin cunoscute despre viaţa şi opera geniului din Hobiţa, încercând să-l plaseze cât mai corect în patrimoniul culturii universale.

 • Peter Greenaway face un film despre Brâncuşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peter Greenaway face un film despre Brâncuşi

  Călătoria pe jos a lui Constantin Brâncuşi până în Paris va fi transpusă în film de reputatul regizor de avangardă Peter Greenaway, specializat în filme despre artişti şi artă.

 • Victor Ieronim
Stoichiţă sau imposibilitatea uitării – INTERVIU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ieronim Stoichiţă sau imposibilitatea uitării – INTERVIU

  Reputatul critic şi istoric de artă Victor Ieronim Stoichiţă, unul dintre cele mai prestigioase nume ale culturii româneşti şi universale, face, în interviul acordat pentru „Adevărul literar şi artistic“, o pledoarie pentru a ne acorda un ceas de răgaz necesar înţelegerii corecte a unei picturi, aşa cum demonstrează şi în cartea sa recentă „Cum se savurează un tablou“, publicată în seria de autor dedicată de Editura Humanitas.

 • Regizorul britanic Peter Greenaway îşi lansează cea mai recentă carte în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul britanic Peter Greenaway îşi lansează cea mai recentă carte în România

  Cea mai recentă carte a lui Peter Greenaway, "Goltzius & the Pelican Company", va fi lansată pe 11 decembrie şi în România, în prezenţa autorului. Filmul cu acelaşi nume a fost proiectat la BIEFF, imediat după premiera de la Festivalul de la Roma. Cartea face parte dintr-o serie dedicată de cineastul britanic marilor personalităţi ale artei universale.

 • Cel mai recent film al lui Peter Greenaway, în închiderea BIEFF
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai recent film al lui Peter Greenaway, în închiderea BIEFF

  Cel mai recent film al lui Peter Greenaway, "Goltzius and the Pelican Company", va fi proiectat la gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF), pe 25 noiembrie, la Cinema Scala, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

 • VIDEO Peter Greenaway ridică în slăvi YouTube
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Peter Greenaway ridică în slăvi YouTube

  Renumitul cineast britanic, prezent ieri la Bucureşti pentru o serie de întâlniri cu publicul, crede că noile tehnologii digitale sunt vehiculul unei revoluţii fără egal în istoria umanităţii. Masterclassul lui Peter Greenaway şi proiecţia filmului său, „Rembrandt’s J’accuse”, au deschis prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti EXPIFF.

 • Peter Greenaway, la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peter Greenaway, la Bucureşti

  Un festival de film experimental şi de avangardă îl aduce la Bucureşti pe unul dintre cei mai importanţi cineaşti contemporani, însoţit de cel mai recent film al său, „Rembrandt’s J’accuse“. Între 24 şi 28 noiembrie, se va desfăşura în Capitală prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti EXPIFF, organizat de Fundaţia Art-Promo.

Modifică Setările