
Orgoliul orei exacte
Mă aflu încă printre puţinii slujitori ai Radioului Public care se apropie de vârsta lui şi se mândresc cu şcoala jurnalistică făcută aici.
Mă aflu încă printre puţinii slujitori ai Radioului Public care se apropie de vârsta lui şi se mândresc cu şcoala jurnalistică făcută aici.
Superstiţii despre ceas. Superstiţiile îşi au originea în formele de credinţă primitivă, rămăşite alte vremurilor în care oamenii credeau în spirite bune şi rele, vrăji şi farmece sau semne prevestitoare. Psihologii consideră că superstiţiile reprezintă adesea o modalitate de a face faţă unor momente dificile sau reflectă angosele cu care ne confruntăm.
Până în secolul al XIX-lea, românii erau prea puţin interesaţi de măsurarea exactă a timpului. În mod sigur, ţăranii din tablourile lui Grigorescu nu aveau nevoie de cronometru. Viaţa se scurgea după regulile ei, iar numărarea secundelor, a minutelor şi a orelor era un nonsens. Nimeni nu se grăbea.
După aproape două luni de absenţă din peisajul urban al oraşului, timp în care a fost stricat şi ulterior a fost dus la reparat, „Ceasul Rău" din centrul Focşaniului a prins din nou viaţă
Cauza probabilă a defectării acestuia este frigul extrem din ultimele zile, temperaturile externe atingând chiar şi -18 grade Celsius
Arma sa era comunicarea cu deţinuţii. A construit şi a condus Penitenciarul Focşani vreme de 20 de ani în care a încercat să le ofere prizonierilor un model. Brăilean la origini, Mihai Verbiceanu a început ca profesor de limba franceză la Liceul Movila Miresei din Brăila.
Ceasurile electronice chinezeşti cumpărate „la kilogram" au scos de pe piaţă mărcile ruseşti sau eleveţiene, cândva la mare căutare. Din 30 de meşteri reparatori de ceasuri, acum nu mai există decât cinci.