Stiri despre opera din iasi

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mărţişoare, mărţişoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărţişoare, mărţişoare

  Probabil deloc întâmplător, începutul primăverii a adus, pe scene lirice din ţară, noutăţi repertoriale sau programe atractive, poate „mai altfel”, reprezentând, voit sau nu, daruri de Mărţişor, primite cu reală plăcere... nu doar de doamne şi domnişoare...

 • „Lacul lebedelor” şi lumea basmului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lacul lebedelor” şi lumea basmului

  În urmă cu mai bine de o jumătate de veac, în 22 aprilie 1959, pe scena Operei bucureştene, dublul rol Odette-Odile din Lacul lebedelor de Ceaikovski era abordat, în debut, de către tânăra balerină Ileana Iliescu.

 • Debuturi şi confirmări la Opera din Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi confirmări la Opera din Iaşi

  După doar o lună de la revederea producţiei cu Don Giovanni , m-am aflat din nou în sala Operei din Iaşi pentru a urmări o reprezentaţie cu Boema, atractivă, şi de această dată, în special prin seria debuturilor care, în ultima vreme, abundă, semn că managerul Beatrice Rancea este mereu în căutarea unor tineri de reală valoare pe care să-i aducă în faţa publicului, dându-le astfel o şansă la început de carieră.

 • „Don Giovanni“ şi avalanşa tinereţii la Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Don Giovanni“ şi avalanşa tinereţii la Iaşi

  În urmă cu mai bine de 5 ani, regizorul Beatrice Rancea... debuta la Opera din Iaşi montând Don Giovanni de Mozart, întâlninduse astfel cu ansamblul şi cu specificul unui teatru liric pe care, atunci, nu bănuia că avea să-l conducă, în urma câştigării concursului de manager, susţinut în 2011.

 • La Iaşi, „Carmen” după o jumătate de veac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Iaşi, „Carmen” după o jumătate de veac

  A devenit o obişnuinţă ca Opera din Iaşi să înceapă stagiunea sub semnul evenimentului, astfel încât, de această dată, publicul a fost invitat, la mijloc de septembrie, să redescopere celebra Carmen de Bizet, readusă pe scena teatrului în straie noi, înlocuind producţia realizată în urmă cu o jumătate de veac, păstrată în repertoriu până de curând.

 • E vremea Requiem-ului de Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E vremea Requiem-ului de Verdi

  Printr-o frumoasă coincidenţă, Requiem-ul de Verdi a fost prezentat, la interval de câteva zile, pe scena unor importante scene lirice din ţară - la Opera Română din Cluj, în Săptămâna Patimilor pentru catolici şi la Opera din Iaşi, chiar în prima zi a Paştelui catolic şi de Florii la ortodocşi -, adevărate evenimente nu doar prin splendoarea şi semnificaţia partiturii,

 • Dirijorul Vlad Iftinca: „Am colaborat foarte bine cu Andrei Şerban”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Vlad Iftinca: „Am colaborat foarte bine cu Andrei Şerban”

  Costin Popa: Ne aflăm la Opera Naţională Română Iaşi după premiera operei „Lucia di Lammermoor” de Donizetti pe care ai dirijat-o. Cariera ta fiind dedicată până acum pianului, te întreb dacă este pentru întâia oară când ai ridicat bagheta...

 • „Lucia din Lammermoor” recitită de  Andrei Şerban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Lucia din Lammermoor” recitită de  Andrei Şerban

  Cu siguranţă, renumitul regizor Andrei Şerban se simte bine la Opera din Iaşi unde, colaborând excelent cu managerul Beatrice Rancea, găsind şi un ansamblu şi dotări pe măsura dorinţelor sale, se pare că şi-a propus să monteze pe acea scenă parte dintre producţiile sale emblematice, controversate sau ovaţionate în timp, fie la Bucureşti şi în SUA, fie în mari teatre lirice europene, oricum foarte dragi lui.

 • Niky Wolcz, un regizor fericit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Niky Wolcz, un regizor fericit

  Colaborator apropiat al renumitului regizor Andrei Şerban, deopotrivă la Universitatea Columbia din New York şi în realizarea unor producţii de teatru sau de operă pe mari scene ale lumii, timişoreanul Niky Wolcz a debutat, recent, într-un teatru liric din România, montând, la Opera din Iaşi, „Boema” de Puccini. Un bun prilej pentru o amplă conversaţie despre ceea ce înseamnă viziunea sa ori a altora în regia actuală.

 • „Boema“ zilelor noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Boema“ zilelor noastre

  Seria atracţiilor la Opera din Iaşi a continuat, spre sfârşitul stagiunii, prin noua montare cu Boema de Puccini, o adevărată premieră dacă ţinem seama că  celebra partitură s-a prezentat, pe acea scenă, pentru prima oară în martie 1958, actuala versiune înlocuind, astfel, producţia realizată în urmă cu 43 de ani.

 • Opera din Iaşi, din nou în sărbătoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera din Iaşi, din nou în sărbătoare

  La mijloc de decembrie, Opera din Iaşi a îmbrăcat din nou straie de sărbătoare, ceea ce pentru public a devenit ceva… obişnuit, seria evenimentelor continuând însă, de această dată, printr-o seară aparte, soprana Elena Moşuc, aplaudată de-a lungul vremii la Scala sau la Arena din Verona, la Viena sau la Zurich, la Paris, Munchen, Berlin sau Tokyo, urcând, în fine, după (prea) mulţi ani, din nou pe scena din oraşul natal.

 • „Seara valorilor” la Opera din Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Seara valorilor” la Opera din Iaşi

  Comentam, în vară, succesul primei Gale a Premiilor Operelor Naţionale, organizată şi desfăşurată la Opera din Iaşi, transmisă în direct de TVR, context în care artiştii teatrului liric şi, firesc, managerul Beatrice Rancea, au trăit (şi) bucuria de a fi răsplătiţi cu numeroase trofee pentru producţii deosebit de reuşite sau pentru interpretări de reală valoare, pe lângă nominalizări multiple.

 • Gala... Galei la Opera din Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gala... Galei la Opera din Iaşi

  După succesul deosebit al primei Gale a Premiilor Operelor Naţionale, desfăşurată la început de iunie, Opera din Iaşi a avut inspirata idee de a încheia stagiunea cu o altă Gală, dar în prelungirea celei dintâi, invitând în concert laureaţi sau nominalizaţi.

 • „Troienele“
lui Andrei Şerban, un manifest politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Troienele“ lui Andrei Şerban, un manifest politic

  În urmă cu 20 de ani, spectacolul s-a jucat la Naţionalul bucureştean în timpul mineriadelor. Acum, regizorul l-a reluat la Opera din Iaşi, oglindind o Românie actuală, „într-o criză politică teribilă, după alegeri“.

Modifică Setările