Stiri despre monica brosteanu

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Cărţile care
stau la baza civilizaţiei occidentale“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Cărţile care stau la baza civilizaţiei occidentale“

  Chiar dacă lansări (aparent) mai actuale, sau cu minim de glamour, au luat faţa Bookfest-ului, cred că evenimentul acestei ediţii a fost lansarea de la Humanitas a celui de-al doilea volum al traducerii „Bibliei după textul ebraic“, coordonată de profesoarele Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu. Lansarea a fost prezentată de Horia-Roman Patapievici, un campion fervent şi constant al textului sacru.

 • FRAGMENT Poveştile episcopilor greco-catolici, victime ale regimului comunist, pe care Papa Francisc îi va beatifica la Blaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT Poveştile episcopilor greco-catolici, victime ale regimului comunist, pe care Papa Francisc îi va beatifica la Blaj

  „Martori ai Fericirii. Şapte vieţi de sfinţi români“, volum scris de Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu, este dedicat poveştilor vieţii şi morţii a şapte episcopi greco-catolici, victime ale regimului comunist, pe care Papa Francisc îi va beatifica la Blaj, pe 2 iunie. „Adevărul” prezintă, în premieră, câteva fragmente din cartea care va fi lansată marţi, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Cişmigiu.

 • Şapte „martori ai
Fericirii“, beatificaţi la Blaj de Papa Francisc, într-o
carte scrisă de Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte „martori ai Fericirii“, beatificaţi la Blaj de Papa Francisc, într-o carte scrisă de Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu

  Volumul realizat de cele două profesoare pe baza dosarului de beatificare înaintat la Vatican, „Martori ai Fericirii. Şapte vieţi de sfinţi români“, publicat de editura Humanitas, va fi lansat marţi, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, iar la târgul Bookfest, sâmbătă, la ora 14.30, la standul editurii. Evenimentul este excepţional, ţinând cont că coincide cu vizita Papei, care-i va beatifica pe cei şapte martiri greco-catolici.

 • „Biblia după textul ebraic. Geneza” va fi lansat la Humanitas Cişmigiu. Andrei Pleşu: „Traducătorii merită toată admiraţia noastră”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Biblia după textul ebraic. Geneza” va fi lansat la Humanitas Cişmigiu. Andrei Pleşu: „Traducătorii merită toată admiraţia noastră”

  Joi, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc prezentarea volumului „Biblia după textul ebraic. Geneza”, primul dintr-o serie care va cuprinde traducerile celor treizeci şi nouă de cărţi ale Bibliei ebraice însoţite de studii introductive, note şi comentarii. La eveniment vor vorbi Andrei Pleşu, Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu.

 • „Să fie lumină!“
S-a lansat traducerea Bibliei după
textul ebraic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Să fie lumină!“ S-a lansat traducerea Bibliei după textul ebraic

  Editura Humanitas a publicat recent „Geneza“, ediţie îngrijită de Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu, punct de plecare al unui proiect ambiţios, derulat la Colegiul Noua Europă. O altă carte importantă „la temă“, „Fiul lui Dumnezeu? Pledoarie pentru Isus“ a profesorului Brant Pitre, se lansează astăzi (luni), la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în prezenţa Monicăi Broşteanu.

 • Înţelesurile „Întoarcerii fiului risipitor“, în tabloul lui Rembrandt şi în Săptămâna Patimilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înţelesurile „Întoarcerii fiului risipitor“, în tabloul lui Rembrandt şi în Săptămâna Patimilor

  Părintele Henri J.M. Nouwen ne împărtăşeşte, în volumul "Întoarcerea fiului risipitor", călătoria spirituală pe care i-a prilejuit-o, într-un moment de cumpănă al vieţii sale, întâlnirea cu faimosul tablou al lui Rembrandt cu titlu omonim. Volumul, lansat de Editura Humanitas în Săptămâna Patimilor, vorbeşte despre înţelesurile profunde ale acestei parabole ce cuprinde miezul mesajului biblic.

 • Andrei
Pleşu: „Luaţi, citiţi şi bucuraţi-vă!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Pleşu: „Luaţi, citiţi şi bucuraţi-vă!“

  Mâine, 23 aprilie, de la ora 19.00, se va lansa la Librăria Humanitas Cişmigiu volumul „Cele mai frumoase povestiri din Biblie“, în prezenţa traducătoarelor Francisca Băltăceanu şi Monica Broşteanu si a lui Andrei Pleşu, care semnează prefaţa cărţii. Reproducem, în cele ce urmează, câteva fragmente din această prefaţă semnată de Andrei Pleşu.

Modifică Setările