Stiri despre mihail manoilescu

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mihail Manoilescu. Sfaturi pentru politicieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Manoilescu. Sfaturi pentru politicieni

  Am obosit. Previzibilitatea evenimentelor curente şi supraabundenţa comentariilor mă demobilizează. Nu avem de a face cu subtilităţi, ci cu evidenţe la îndemînă. Ne mişcăm zilnic într-o supă înecăcioasă, ale cărei ingrediente sînt: mediocritatea, subcultura, tupeul, supremaţia interesului personal, manipularea maselor (oricum) descumpănite.

 • Ambasada SUA, dezamăgită că BNR îl onorează pe Manoilescu, promotor al ideologiei fasciste. BNR: Nu vrem să lezăm memoria vreunei comunităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ambasada SUA, dezamăgită că BNR îl onorează pe Manoilescu, promotor al ideologiei fasciste. BNR: Nu vrem să lezăm memoria vreunei comunităţi

  Ambasada Statelor Unite ale Americii îşi exprimă dezamăgirea cu privire la decizia Băncii Naţionale a României (BNR) de a-l onora pe Mihail Manoilescu, fost guvernator al Băncii Naţionale din perioada interbelică, misiunea diplomatică arătând că acesta „a promovat şi a contribuit activ la ideologia fascistă şi sentimentul antisemit în România“.

 • Românii, cum au fost şi cum sunt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, cum au fost şi cum sunt

  De-a lungul unui an am trăit experienţa de autor pe blogurile adevarul.ro publicând articole pe subiecte din gândirea românească, dar şi pe teme de actualitate. Publicarea pe blogul unui ziar a fost o oportunitate, pentru mine, de a pune în circulaţie, idei şi interpretări din lucrările mele pentru a le face accesibile publicului larg.

 • Să ne punem cenuşă în cap?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să ne punem cenuşă în cap?

  Am afirmat că în cultura română, prioritate a avut criteriul ideologic de evaluare a ideilor, asociate necondiţionat cu acţiunile autorilor lor în spaţiul public, spre deosebire de alte culturi, orientate, în mod pragmatic, către aplicarea modelului de analiză teoretică al unui savant în elaborarea strategiilor de dezvoltare economică.

 • Mihail Manoilescu, savantul ctitor de biserică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihail Manoilescu, savantul ctitor de biserică

  Celebru pentru originala sa teorie economică, Mihail Manoilescu este puţin cunoscut pentru ideile sale despre ortodoxie. În cadrul activităţii sale publice tumultoase, savantul a găsit loc pentru afirmarea şi susţinerea ideii ortodoxe.

 • Ideile lui Mihail Manoilescu: Biblie a industriaşilor brazilieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ideile lui Mihail Manoilescu: Biblie a industriaşilor brazilieni

  Există personalităţi de referinţă din ştiinţa şi cultura română ale căror idei au influenţă puternică în afara ţării, dar sunt ignorate sau subestimate în spaţiul autohton.  Un caz tipic, în acest sens, îl reprezintă savantul Mihail Manoilescu.

Modifică Setările