Stiri despre mihai seitan

  45 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Pilonul II e şchiop de o lege esenţială: cum se plătesc pensiile private
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pilonul II e şchiop de o lege esenţială: cum se plătesc pensiile private

  Românii care contribuie la Pilonul II de pensii ar urma să iasă din activitate cel mai târziu în 2030, iar din acel moment ei au dreptul la pensia privată. Însă până în acest moment nu există o reglementare legală care să stabilească modul în care vor fi plătiţi aceşti bani.

 • Ministrul care şi-a sacrificat cariera ca să taie pensiile speciale: de ce sunt injuste şi cum putem scăpa de ele INTERVIU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul care şi-a sacrificat cariera ca să taie pensiile speciale: de ce sunt injuste şi cum putem scăpa de ele INTERVIU

  Desfiinţarea pensiilor speciale şi integrarea lor în sistemul public l-au costat pe Mihai Şeitan funcţia. Fost ministru al Muncii în Guvernul Boc II, acesta a explicat într-un interviu pentru „Adevărul” ce ar trebui să fie de fapt pensia, care este marea problemă cu pensiile speciale şi cum ar putea fi acestea înlocuite cu pensii ocupaţionale, ca în ţările dezvoltate

 • Şeitan: Mi-e greu să cred că salariile vor fi majorate cu 18% în 2011
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeitan: Mi-e greu să cred că salariile vor fi majorate cu 18% în 2011

  Fostul ministrul al Muncii, Mihai Şeitan, a declarat că este posibilă o creştere a salariului minim, anul viitor, însă este prea devreme pentru a se putea spune care va fi procentul de majorare. Totodată, el a precizat că-i vine greu să creadă că s-ar putea ajunge la o creştere de 18%, după cum s-a vehiculat.

 • Ex-ministrul Mihai Şeitan îşi lasă nevasta, la bătrâneţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ex-ministrul Mihai Şeitan îşi lasă nevasta, la bătrâneţe

  Mihai Şeitan, fostul ministru al Muncii, nu stă cu braţele în sân după remaniere. Nu şi-a căutat de lucru, ci se plimbă prin tribunal. La 64 de ani l-a apucat divorţul de soţia sa, lângă care a trăit peste două decenii. " Da, este adevărat că divorţăm! Şi care este problema?!", a recunoscut uşor iritat fostul demnitar.

 • Moştenirea remaniaţilor: taxe mai mari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moştenirea remaniaţilor: taxe mai mari

  Foştii miniştri Sebastian Vlădescu, de la Finanţe, şi Mihai Şeitan, de la Muncă, au lăsat după remaniere un nou proiect de Cod Fiscal care aduce şi mai multe taxe pentru români. Cei mai afectaţi de prevederile care ar urma să intre în vigoare de la începutul lui 2011 sunt românii care obţin venituri din activităţi independente. Ei vor plăti contribuţii duble. 

 • PNL cere capul lui Şeitan pentru umilinţa îndurată de cei plătiţi pe DDA-uri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PNL cere capul lui Şeitan pentru umilinţa îndurată de cei plătiţi pe DDA-uri

  Situaţia umilitoare la care au fost supuşi în ultimele zile românii plătiţi pe drepturi de autor. sau care desfăşoară activităţi economice independente, i-a determinat pe liberali să decidă depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Muncii, Mihai Şeitan, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Mihai Voicu.

 • Şeitan şi Vlădescu, responsabili cu haosul. Românii redescoperă umilinţa cozii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeitan şi Vlădescu, responsabili cu haosul. Românii redescoperă umilinţa cozii

  Beneficiarii veniturilor profesionale au retrăit coşmarul cozilor comuniste: lungi, de 5-6 ore, în caniculă şi praf. Responsabili de haos, miniştrii Boc, Şeitan şi Vlădescu s-au făcut că nu le văd. Actorii, scriitorii, jurnaliştii şi persoanele fizice autorizate au fost trimişi la cozi de guvernanţi pentru a plăti contribuţiile pe drepturile de autor.

 • Şeitan: Ministerul Muncii nu este obligat să aplice penalizări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeitan: Ministerul Muncii nu este obligat să aplice penalizări

  Ministrul Mihai Şeitan a declarat că ministerul Muncii nu este obligat să aplice penalizări pentru persoanele care nu şi-au plătit la timp contribuţiile sociale pe drepturi de autor, iar aceste penalizări nu se vor percepe până când nu "se aşază sistemul".

 • Şeitan: Disponibilizările programate în sistemul bugetar au fost
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeitan: Disponibilizările programate în sistemul bugetar au fost "gândite"

  Disponibilizările programate în sistemul bugetar au fost "gândite" astfel încât să nu reprezinte un şoc pentru piaţa muncii şi pentru bugetul de şomaj, a declarat luni ministrul Muncii, Mihai Şeitan, argumentând declaraţia potrivit căreia nu se va ajunge la un milion de şomeri până la sfârşitul anului 2010.

 • Cum se taxează drepturile de autor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se taxează drepturile de autor

  Persoanele remunerate prin contracte de drepturi de autor, dar care nu au venituri repetitive - lunare, trimestriale sau semestriale - vor fi scutite de plata contribuţiilor sociale.

 • Boc amână concedierile în ministere şi obligă primăriile să dea afară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Boc amână concedierile în ministere şi obligă primăriile să dea afară

  54.000 de bugetari vor fi disponibilizaţi din administraţia locală. Restructurarea ministerelor a fost amânată. În ministere, numărul disponibilizaţilor se va ridica doar la câteva sute, în timp ce în primării şi în instituţiile locale vor fi reduse zeci de mii de posturi.

 • Şeitan: Bugetul de pensii va fi suplimentat cu 500 milioane euro / Pensii mai mici pentru diplomaţi şi parlamentari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeitan: Bugetul de pensii va fi suplimentat cu 500 milioane euro / Pensii mai mici pentru diplomaţi şi parlamentari

  Rectificarea bugetară care va avea loc la sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august va însemna şi transferarea a jumătate de miliard de euro către bugetul asigurărilor sociale, pentru a putea acoperi plata pensiilor până la sfârşitul anului, în urma deciziei CCR care declară neconstituţională reducerea pensiilor cu 15%, a anunţat joi ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

 • Lefurile din firmele de stat, tăiate bâlbâit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lefurile din firmele de stat, tăiate bâlbâit

  Ministrul Muncii şi cel al Finanţelor s-au contrazis ieri în declaraţii cu privire la reducerile salariale din companiile de stat. Mihai Şeitan şi Sebastian Vlădescu au fost la aceeaşi şedinţă de Guvern în care s-a discutat despre reducerea salariilor în companiile de stat, însă au înţeles lucruri diferite.

 • Victor Ponta:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta: "Şeitan, nefiind informat, mai spune adevărul!"

  Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, răspunzând la o întrebare referitoare la afirmaţiile ministrului Mihai Şeitan despre posibile diminuări salariale în 2011, că acesta, nefiind informat, mai spune adevărul.

 • Şeitan: Pensii tăiate de la 1 iunie, salarii reduse de la data intrării în vigoare a legii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeitan: Pensii tăiate de la 1 iunie, salarii reduse de la data intrării în vigoare a legii

  Ministrul Munciui, Mihai Şeitan, a explicat că reducerea pensiilor cu 15%  se poate aplica de la 1 iunie, deoarece sunt un drept lunar, în timp ce diminuarea salariilor cu 25% se va produce doar după intrarea în vigoare a legilor pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea, existând posibilitatea ca legea să nu poată fi aplicată retroactiv.

 • Şeitan: Manolache a fost demisă pentru că a produs confuzie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şeitan: Manolache a fost demisă pentru că a produs confuzie

  Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a afirmat astăzi că a cerut demisia consilierului său, Loredana Manole, care a produs confuzie în rândul opiniei publice, lăsând impresia că ministrul nu ar fi fost informat de măsurile anunţate aseară  de preşedintele Traian Băsescu.

 • Cei cinci ţapi ispăşitori ai Guvernului Boc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei cinci ţapi ispăşitori ai Guvernului Boc

  Numele ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, se află în fruntea listei de miniştri care ar putea fi sacrificaţi de premierul Emil Boc, potrivit unor surse democrat-liberale. Alţi patru miniştri sunt ameninţaţi cu remanierea: Mihai Şeitan de la Muncă, Sebastian Vlădescu de la Finanţe, Daniel Funeriu de la Educaţie, Cseke Attila de la Sănătate.

Modifică Setările