Stiri despre mihaela trofimov

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dostoievski
200, omagiu la Bucureşti, printr-un performance la
Arbor.art.room
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dostoievski 200, omagiu la Bucureşti, printr-un performance la Arbor.art.room

  Elena Bria, autoare a unei Încoronări gigantice, pictoriţă cu o tuşă de Sargent, revelaţie a artei basarabene, vine în România pentru a expune la Arbor.art.room. Cu această ocazie, va fi omagiat şi genialul scriitor rus, universul pictoriţei având evidente afinităţi cu opera acestuia.

 • INTERVIU Producătorul Anamaria Antoci, despre „Saf“, o coproducţie Turcia-România: „Participarea românească a venit dinspre regizor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Producătorul Anamaria Antoci, despre „Saf“, o coproducţie Turcia-România: „Participarea românească a venit dinspre regizor“

  „Saf“, în regia lui Ali Vatansever, o coproducţie Turcia-România-Germania, a intrat săptămâna trecută în cinematografele din ţară. Filmul spune povestea unui cuplu prins în tensiunea dintre refugiaţii sirieni şi turci, într-un cartier al Istanbulului, Fikirtepe. Coproducătorul filmului, Anamaria Antoci, povesteşte despre cum a ajuns ca echipa „Saf“ să aibă şi o parte românească.

 • Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zarecinaia: „Eu sunt un pescăruş“. Dar ce este un „pescăruş“?

  Cea mai mare greşeală pe care-am putea-o face despre spectacolul „Pescăruşul“, montat recent de Andrei Şerban la unteatru, ar fi să căutam în acesta realismul cehovian (nici măcar cel stanislavskian, şi cu atât mai puţin cel atât de dorit şi clamat de marxiştii timpurii). Dar, dacă acesta nu este un spectacol „realist“, atunci ce este? Mai degrabă unul conceptual, cum rar se vede cu succes în teatrul românesc.

 • Un
rechizitoriu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un rechizitoriu

  Eugene O’Neill a scris „Before Breakfast“ în anul 1916. Se afla atunci la început de drum în viaţa şi în cariera de autor de literatură dramatică, de abia împlinise 28 ani şi, cu toate acestea a trecut cu brio unul dintre cele mai complexe şi mai solicitante examene profesionale.

 • CRONICĂ Pescăruşul minimalist şi dus la esenţe de Andrei Şerban, la Unteatru FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Pescăruşul minimalist şi dus la esenţe de Andrei Şerban, la Unteatru FOTO

  Zilele acestea, la Unteatru, a avut loc premiera spectacolului „Pescăruşul”, de Anton Cehov, regizat de Andrei Şerban, cu regizorul secund în persoana Sânzianei Stoican, şi asistat de Florin Liţă şi Cosmin Alexandru Purice. Un Cehov atipic, adus, în anumite privinţe, în prezent, spectacolul lui Andrei Şerban, care are două distribuţii, mizează în totalitate pe jocul actorilor, decorul fiind inexistent, iar recuzita minimală.

 • Unpescăruşlaunteatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unpescăruşlaunteatru

  Prima colaborare a lui Andrei Şerban cu un teatru independent românesc e o întoarcere la rădăcinile sale americane, ale experimentelor de la teatrul La MaMa. De aceea, afirmaţia sa că Pescăruşul lui Cehov este o piesă pe care n-a înţeles-o pe deplin niciodată trebuie luată în sens metaforic. Probabil sunt puţini regizori, chiar şi în lume, care s-o fi pus în scenă de cinci ori.

Modifică Setările