Stiri despre mediul inconjurator

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Soluţia Bolsonaro“ pentru salvarea mediului înconjurător: „Fă
caca o dată la două zile!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Soluţia Bolsonaro“ pentru salvarea mediului înconjurător: „Fă caca o dată la două zile!“

  Titlul este sinistru, de prost gust, umilitor pentru inteligenţa şi sentimentele dumneavoastră şi profund nesimţit. Numai că este redarea fidelă a stupefiantei declaraţii publice făcute Jais Bolsonaro, preşedintele Braziliei, răspunzând întrebării adresate de un jurnalist care dorea să afle concepţia sa asupra modului în care pot fi conciliate creşterea economică a unei ţări şi nevoia de ocrotire a mediului înconjurător.

 • Cel mai mare eveniment european dedicat
proiectării clădirilor viitorului, Congresul Mondial Clima 2019, debutează
duminica aceasta la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai mare eveniment european dedicat proiectării clădirilor viitorului, Congresul Mondial Clima 2019, debutează duminica aceasta la Bucureşti

  Consum energetic spre zero şi aplicaţii ale inteligenţei artificiale în construcţii şi instalaţii se numără printre temele conferinţei globale Clima 2019 care debutează duminică la Bucureşti.  Organizat în premieră în România, Congresul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi sub Înaltul Patronaj al Academiei Române, fiind reflectat în media din peste 125 de ţări.

 • Papa îi îndeamnă pe creştini să salveze planeta de la distrugere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Papa îi îndeamnă pe creştini să salveze planeta de la distrugere

  Papa Francisc a făcut apel joi ca toţi creştinii să se mobilizeze pentru acţiuni care au ca scop salvarea mediului înconjurător şi prevenirea schimbărilor climatice. Acesta a dublat o iniţiativă a sa mai veche în care blama consumerismul în exces şi lăcomia pentru profit financiar, tendinţe periculoase pentru planetă

 • Ora pământului 2015: România stinge lumina sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ora pământului 2015: România stinge lumina sâmbătă, între orele 20.30 şi 21.30

  Evenimentul „Ora pământului 2015” este marcat sâmbătă, 28 martie, între orele 20.30 şi 21.30, moment în care Guvernul României, Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul de Externe îşi sting luminile, Bucureştiul alăturându-se astfel altor peste 7.000 de oraşe din mai mult de 162 de ţări care sărbătoresc „Ora pământului 2015.

 • Comunismul e împotriva naturii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comunismul e împotriva naturii

  … adică chiar poluează mult. Dezastrele continue de la Copşa Mică, de la Srednogorie din Bulgaria, din „Triunghiul negru” cehoslovac, moartea tuturor organismelor din Vistula poloneză sau aerul ucigaş îmbâcsit cu metale grele şi emisii acide din zona Leipzig-ului redegist nu poartă nume de directive, ele au dat locuri de muncă şi, desigur, au dezvoltat multilateral societăţile socialiste. Hai să le ignorăm cu nostalgie.

 • Japonia şi Columbia au dezvoltat un tip de iarbă ce combate poluarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Japonia şi Columbia au dezvoltat un tip de iarbă ce combate poluarea

  O echipă de cercetători din Japonia şi Columbia a dezvoltat un tip de iarbă care are capacitatea de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Specialiştii vor să reducă poluarea cauzată de folosirea fertilizanţilor sintetici în agricultură.

 • Voluntarii ne scapă de tone de hârtie uzată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voluntarii ne scapă de tone de hârtie uzată

  O organizaţie neguvernamentală din Bălţi colectează din oficii hârtia folosită pe care o vinde la reciclare, iar cu banii câştigaţi desfăşoară alte acţiuni ecologice. Firmele şi instituţiile care participă în proiect primesc gratuit câte un distrugător de documente.

 • VIDEO Folosirea cianurilor distruge mediul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Folosirea cianurilor distruge mediul

  Substanţele toxice care vor rămâne după extragerea aurului de la Roşia Montană în iazul de decantare vor fi extrem de nocive. Specialiştii din sănătate afirmă că folosirea cianurilor pentru extragerea aurului va produce reacţii în lanţ în mediul înconjurător.

 • Populaţia de tigri, la cel mai scăzut nivel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populaţia de tigri, la cel mai scăzut nivel

  Numărul de tigri este la cel mai scăzut nivel de când au început înregistrările, iar cercetătorii atrag atenţia că mai avem doar 12 ani pentru a salva această specie.