medici nutritionisti - ultimele știri
Alimentaţia cu puţine calorii şi exerciţiile fizice regulate sunt baza oricărei scăderi în greutate. Anumite deprinderi dau o mână de ajutor la îndeplinirea acestui ţel. Care sunt acestea?...
Autorul dietei pe grupe de sânge este dr. Peter D’Adamo. Acesta susţine că factorul determinant pentru stabilirea corectă a unei diete este grupa de sânge. Regimul nu are însă nicio justificare ştiinţifică....
Varietatea alimentelor şi cumpătarea în consum sunt lucrurile pe care trebuie să le avem permanent în vedere dacă vrem să ne menţinem sănătoşi. Pe lângă acestea, mai contează şi anumite deprinderi pe care le avem, legate de felul în care procurăm şi ...
Vitaminele sunt acele substanţe care asigură creşeterea, dezvoltarea şi un metabolism normal pe parcursul vieţii. Importanţa unui aport adecvat de vitamine pentru sănătate a fost o temă intens dezbătură de specialişti şi, în multe ţări, s-a ajuns la ...
Pentru oameni, apa este vitală. Fără hrană putem rezista câteva săptămâni, dar fără apă, doar câteva zile. Băută în cantitate de 2 litri pe zi, apa asigură o funcţionare normală a organelor, fiind benefică pentru întregul organism....
Băuturile alcoolice nu sunt considerate alimente de către specialişti, deşi conţin calorii şi unele substanţe nutritive importante şi utile pentru organism. Băuturile alcoolice cel mai frecvent consumate în România, mai ales la bucatele de sărbătoare...
O ipoteză complet falsă este că ouăle provenite de la păsările mici, cum sunt, de exemplu, prepeliţele, nu ar conţine colesterol, fiind indicate în diverse diete. Profesorul dr. Nicolae Hâncu, medic diabetolog, specialist în boli metabolice şi de nut...