Stiri despre marius von mayenburg

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Progresişti versus dughinişti VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Progresişti versus dughinişti VIDEO

  CREDINŢĂ SAU FANATISM? Fără a fi deloc un film mare, „(M)ucenicul“, în regia rusului Kirill Serebrennikov, pune degetul pe „rana“ câtorva dintre problemele cele mai fierbinţi ale lumii contemporane, ale „Maicii Rusii“, dar nu numai.

 • „Plastic“: Un clasist bun e un clasist mort
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Plastic“: Un clasist bun e un clasist mort

  Păcat că spectacolul de teatru „Plastic“, pus în scenă de regizorul Theodor Cristian Popescu la ArCuB, nu serveşte mai bine intenţiile (câteodată) excelentului text al dramaturgului german Marius von Mayenburg (traducerea Elise Wilk).

 • Cronicile
FITS - Aberaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronicile FITS - Aberaţii

  Încă în urmă cu doi ani, atunci când "Martiri" de Marius von Mayenburg a ajuns cu remarcabilă promptitudine şi pe meleagurile româneşti graţie unui spectacol montat de Theodor Cristian Popescu, în scenografia lui Cosmin Ardeleanu, la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, subliniam valoarea piesei, invocând ca prim argument în favoarea afirmaţiei mele rigoarea impecabilă a construcţiei.

 • Prea multă prudenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea multă prudenţă

  Aparent, avem de-a face cu o familie oarecare. Cu oameni cumsecade. Cu un tată „comme il faut”, de profesiune inginer. În consecinţă calculat, rece ca o ecuaţie, dar parcă fără nici o necunoscută. Raţional, mereu la costum, întotdeauna la patru ace.

 • Surprize şi energie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surprize şi energie

  Când în urmă cu exact zece ani, în 2004, regizorul Felix Alexa monta la Teatrul “Odeon” un controversat spectacol cu „Chip de foc“ (atunci revista Observator cultural a socotit necesar chiar să organizeze o dezbatere consacrată respectivei înfăptuiri scenice), Marius von Mayenburg era un dramaturg cvasi-necunoscut în România.

 • FOTO Clar ca o teoremă, uman ca o poezie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Clar ca o teoremă, uman ca o poezie

  Cu spectacolul cu piesa „Martiri”, cea mai recentă scriere a celebrului Marius von Mayenburg, Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional din Târgu Mureş îşi continuă programul al cărui ţel e consecventa montare a unor texte cât se poate de recente din literatura dramatică universală, inclusiv românească, dar şi participarea în cadrul proiectului „Fabulamundi. Playwriting Europe”.

 • Theodor-Cristian Popescu: „N-ai voie să te îngraşi, n-ai voie să îmbătrâneşti!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Theodor-Cristian Popescu: „N-ai voie să te îngraşi, n-ai voie să îmbătrâneşti!“

  Regizorul Theodor-Cristian Popescu a montat pentru prima dată în carieră la Teatrul German de Stat din Timişoara un spectacol care îl contrazice pe Dostoievski. Spectacolul „Urâtul“, după piesa dramaturgului german Marius von Mayenburg, întoarce pe dos aforismul lui Dostoievski, „frumuseţea va mântui lumea“. Regizorul Theodor-Cristian Popescu crede că fetişizarea frumuseţii este un proces perfid, alimentat de designerii de mo

 • Urâtul corporatist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Urâtul corporatist

  Regizorul Theodor-Cristian Popescu se autosurprinde, montând al doilea spectacol după piesele lui Marius von Mayenburg – „Urâtul“, pe scena Teatrului German de Stat din Timişoara. Regizorul revine la opera acestui dramaturg german aproape moralist, pentru a pune o întrebare: „Dacă un lucru e frumos, e automat şi bun?“.

Modifică Setările