Stiri despre lupta politica

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Drama de la Piatra Neamţ
încinge lupta politică din România, dar Sănătatea rămâne în colaps
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Drama de la Piatra Neamţ încinge lupta politică din România, dar Sănătatea rămâne în colaps

  Moartea îngrozitoare a 10 oameni care deja se aflau la hotarul dintre viaţă şi moarte la secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ a devenit rapid obiect de confruntare politică. Evident, PNL a dat vina pe PSD, argumentând că Spitalul Judeţean era în subordinea Consiliului Judeţean, unde preşedinte a fost şi este Ionel Arsene, baronul de Neamţ

 • Mizerabilii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mizerabilii

  Plictiseala aleşilor  neamului, de pe marginea stării de urgenţă, i-a făcut pe aceştia să-şi dorească revenirea la ”normalitatea” vieţii politice. Visul ciolanului mioritic. Acum, ne-am trezit că faptele şi vorbele ”marilor” politicieni ne acoperă dintr-o dată, peste noapte, tot ceea ce ţine de criza de sănătate cu care ne confruntăm.

 • Lupta politică la noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta politică la noi

  Sîntem în plină campanie electorală. Ne-am fi aşteptat ca, după 30 de ani de exerciţiu democratic, „turnirul“ politic să se reformeze stilistic, să capete substanţa şi manierele unei dezbateri care implică, desigur, concurenţă, dar fără să băltească în istericalele unei răfuieli de periferie.

 • Opriţi-vă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opriţi-vă!

  Acum peste şase ani, am publicat la această rubrică un text exasperat, a cărui exasperare nu pare să fi fost auzită de cine trebuie. L-am redescoperit întîmplător, pentru a constata că e încă şi mai actual azi decît era în 2012. Îl reiau, deci, cu aceeaşi exasperare, dar cu mult mai puţine iluzii decît aveam cînd l-am scris. Am adăugat doar un scurt paragraf, inspirat de dejecţii ale anului în curs.

 • Bugetul de
stat întrebuinţat ca armă de luptă politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bugetul de stat întrebuinţat ca armă de luptă politică

  Pe tot parcursul zilei de ieri au circulat zvonuri referitoare la starea tensionată de la vârful PSD. Generată în primul rând de faptul că nu toţi membrii săi acceptă ridicolul zicerii şefului absolut, un ins pe nume Liviu Dragnea.

 • VIDEO Sexgate rusesc. Un lider al opoziţiei ruse, filmat în acţiune cu o activistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Sexgate rusesc. Un lider al opoziţiei ruse, filmat în acţiune cu o activistă

  Unul dintre cei mai mari rivali politici ai preşedintelui rus Vladimir Putin a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce făcea sex cu o activistă ruso-britanică. Fostul premier rus Mihai Kasianov, 58 de ani, a fost filmat alături de activista politică Natalia Pelevine, 39 de ani, într-un apartament din Moscova.

 • Executivul Primăriei Târgovişte şi câţiva consilieri, atacaţi de flyere denigratoare răspândite în tot oraşul.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Executivul Primăriei Târgovişte şi câţiva consilieri, atacaţi de flyere denigratoare răspândite în tot oraşul. "A început campania electorală"

  Centura Târgoviştei a devenit un subiect de dispută politică, după ce ani de zile nu s-a discutat nici "pe la colţuri" despre salvarea acestui proiect important pentru oraş. Contractarea împrumutului de 65 de milioane de lei, pentru salvarea proiectului demarat de pe vremea PDL, adus aproape de stadiul de corecţii financiare, a devenit principala armă politică împotriva actualei conduceri a Primăriei.

 • Sfârşitul lui
Ponta. Trei ani de chin în propria neputinţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfârşitul lui Ponta. Trei ani de chin în propria neputinţă

  Carierele politicienilor români sunt precum o rachetă de semnalizare. Cresc cu mult zgomot şi lumină, ajung la punctul de maxim necredibil de rapid dar, aproape întotdeauna, odată ajunse la maximum, se epuizează instant sfârşind ori prin penibilizare (în cel mai bun caz) ori în arestul DNA. Carierele politice sunt mult mai spectaculoase în ascensiune decât pe perioada exercitării vreunui mandat.

 • A început lupta pentru Găgăuzia. Cine vrea să-l
înlocuiască pe Formuzal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început lupta pentru Găgăuzia. Cine vrea să-l înlocuiască pe Formuzal

  Săptămâna aceasta a început procedura de înregistrare a grupurilor de iniţiativă privind colectarea semnăturilor în susţinerea candidaţilor la funcţia de başcan al Găgăuziei. Până acum, zece persoane şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile din 22 martie.

 • Moţiunea noastră cea de toate zilele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moţiunea noastră cea de toate zilele

  Au trecut sărbătorile, lumea s-a întors la muncă. Frigul extrem, scandalul etern al facturilor la întreţinere ţin capul de afiş al ştirilor. Treptat, treptat, îşi face loc ştirea despre reluarea luptei politice, pe malurile Dâmboviţei. Prim-ministru Victor Viorel Ponta a reuşit să strecoare, în ultimele zile ale anului 2014, Ordonanţa de Urgenţă nr.95/2014, care a stârnit nemulţumirea multor revoluţionari.

 • Lupta politică şi pistele pentru biciclete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta politică şi pistele pentru biciclete

  În aprilie 2014, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a avut două sedinte „de îndată”. Adică, după sedinţa obişnuită, s-au convocat altele, în „condiţii de urgenţă”. Bucureştenii s-au întrebat „care a fost urgenţa?”. Ehhh... Pentru cine a uitat, pe 10 mai 2014, era anunţat „protestul bicicliştilor”.  Iar primarul Oprescu trebuia să anunţe că „facem piste”, la fel ca în fiecare an înainte de fiecare protest al bicicliştilor*.

 • Lupta se dă pentru inima mea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta se dă pentru inima mea

  Eu nu sunt fana lui Antonescu. Nici a lui Ponta. Nici a lui Băsescu. Poate că am fost, în aceşti 7 ani, fana fiecăruia pe rând, dar fiecare pe rând m-a dezamagit, în felul lui. Am învăţat, ca şi basarabeancă, să disociez binele pe care un lider politic de la Bucureşti îl face pentru R. Moldova de răul pe care îl face României. Pentru că, într-adevăr, unii fac mult bine la Chişinău şi mult rău la Bucureşti.

 • Găina cu ouă de aur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Găina cu ouă de aur

  Lupta la vârf ar putea părea complicată, misterioasă şi îmbârligată, dacă n-ar fi decât o banală cafteală pentru resurse.

 • În numele statului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În numele statului

  De mult nu am mai văzut o atât de mare frenezie anti-statală în România. Nu doar anti-politicieni (asta e normal), nu doar împotrivă unor persoane anume (care au eşuat lamentabil şi reprobabil într-un caz atât de flagrant precum accidentul din Apuseni), ci şi anti-stat în sine, ca structură de ansamblu. „Statul a eşuat“, „statul nu ne apără dacă păţim ceva“, „statul nu este capabil“, „statul există degeaba“, etc.

 • Antonescu: Băsescu nu scapă de mine decât dacă mă omoară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antonescu: Băsescu nu scapă de mine decât dacă mă omoară

  Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, şi oamenii acestuia nu vor scăpa de el decât dacă îl "omoară", indiferent câte ameninţări, insulte sau calomnii îi vor fi adresate.

 • Conflictul politic din România, dezbătut pe larg de presa internațională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictul politic din România, dezbătut pe larg de presa internațională

  Referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi conflictul politic din România ţin capul de afiş al presei internaţionale, care insistă asupra faptului că o continuare a disputelor va avea efecte negative asupra stabilităţii ţării şi asupra economiei româneşti, transmite Mediafax.

 • Declaraţiile care au speriat Vestul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declaraţiile care au speriat Vestul

  Lupta politică din România, care a adus critici vehemente ale cancelariilor occidentale, a fost şi continuă să fie alimentată de declaraţii neinspirate care afectează şi mai mult relaţiile cu UE.

 • The Economist: „Ultimul lucru de care au nevoie românii e instabilitatea politică“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The Economist: „Ultimul lucru de care au nevoie românii e instabilitatea politică“

  Disputele dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au monopolizat dezbaterea publică în România, problemele importante trecând în plan secundar, în contextul în care ultimul lucru de care au nevoie românii este o nouă perioadă de instabilitate politică, scrie The Economist, pe website-ul său.

 • PROCES: Referendumul s-a mutat în instanţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PROCES: Referendumul s-a mutat în instanţă

  Juriştii Prefecturii Dâmboviţa au atacat Hotărârea nr. 153/05.07.2011 prin care s-a dispus organizarea unei consultări cu privire la reorganizarea teritorială. Consilierii care au iniţiat proiectul de hotărâre vor cere strămutarea dosarului întrucât instanţa a dat termen ulterior datei stabilită pentru referendum, deşi avea cunoştinţă de aceasta.

Modifică Setările