Stiri despre luna istoriei lgbt

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Recomandări de ţară. Situaţiunea LGBT la început de an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recomandări de ţară. Situaţiunea LGBT la început de an

  O serie întreagă de recomandări internaţionale au fost primite de România în această lună, în cadrul procesului Universal Periodic Review al Naţiunilor Unite. Am petrecut o întreagă săptămână la Geneva în întâlniri cu organizaţii internaţionale şi Misiunile Permanente, nota dominantă fiind mai degrabă de perplexitate.

 • Voci gay din perioada comunistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Voci gay din perioada comunistă

  Cum luna februarie este dedicată în mod tradiţional istoriei LGBT, voi continua prezentarea unor fragmente de istorie orală a comunităţii gay. Vocile intervievate, două la număr, vorbesc despre „cum era în comunism”, despre frica generalizată de a nu cădea pe mâna miliţiei de moravuri, despre neîncredere şi suspiciune, dar şi despre codurile de comunicare care făceau posibilă o rapidă recunoaştere.

 • „Luna Istoriei LGBT“, festivalul queer anual la Centrul Naţional al Dansului. Ediţia 2007 este dedicată memoriei artistului vizual Sorin Oncu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Luna Istoriei LGBT“, festivalul queer anual la Centrul Naţional al Dansului. Ediţia 2007 este dedicată memoriei artistului vizual Sorin Oncu

  Duminică, 26 februarie, de la ora 19.30, la CNDB va fi prezentat “La Institutul Schimbării”, de Paul Dunca (după “The Institute of Change”) - un bio info show care a pornit de la investigarea, documentarea şi arhivarea unor poveşti personale, din realitatea locală, cu preponderenţă vizând comunitatea transgender românească, informează News.ro.

 • Luna
istoriei LGBT 2017. Voci ale femeilor gay
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luna istoriei LGBT 2017. Voci ale femeilor gay

  Va avea loc în februarie, pe durata întregii luni, un festival al unor istorii personale şi comunitare ce nu fac încă parte din istoria României.

Modifică Setările