Stiri despre ludwig van beethoven

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Beethoven trăit periculos la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beethoven trăit periculos la Ateneu

  O stagiune simfonică patronată de celebrarea lui Beethoven (250 de ani de la naştere) provoacă cel puţin câteva aşteptări majore: dacă ciclul simfoniilor va fi condus de un singur dirijor, dacă cele cinci concerte pentru pian vor fi prezentate de acelaşi virtuoz, dacă va exista un proiect pentru Fidelio în concert, cine va cânta Missa solemnis etc.

 • Triplul concert de la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Triplul concert de la Ateneu

  Triplul concert e un mic paradox: sună mai bine în înregistrările de studio decât în sala de concert, stereotipurile exasperante din jurul muzicii lui Beethoven sugerează că n-ar fi o lucrare la fel de bună precum concertele pentru instrument solo şi are nevoie de trei solişti invitaţi, o scuză perfectă pentru filarmonicile din ţară să nu-l programeze prea des, din lipsă de buget.

 • Podlovschi, les adieux
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Podlovschi, les adieux

  Când muzica vorbeşte, se ajunge ca Uvertura Leonora 3să răsune la Ateneu exact în momentul în care scandalul demiterii directorului Filarmonicii a atins punctul de fierbere. Pentru că geneza operei Fidelio, trecând prin etapa Leonore, nu face decât să afirme încă o dată greutatea drumului spre libertate. Un paradox este că această operă singulară a lui Beethoven provoacă emoţie indiferent dacă este cântată bine sau nu.

 • Christian Badea, arzător cu Ceaikovski la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea, arzător cu Ceaikovski la Ateneul Român

  Miercuri, 18 octombrie 2017, la Ateneul Român: Beethoven - Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră / Ceaikovski - Simfonia nr. 5. Solist: Eduard Stan, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”. Dirijor: Christian Badea.

 • Fidelio, din nou la ONB (şi singura dată)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fidelio, din nou la ONB (şi singura dată)

  După premiera din 2016, care a închis cel mai agitat sezon al ONB din istoria postbelică, Fidelio regizat de Graham Vick a avut al doilea spectacol abia acum, ceea ce pune în discuţie modul în care sunt cheltuiţi banii publici din bugetul Operei.

 • Violonista Sarah Chang, în România: „Iubesc marile concerte romantice“. Celebra artistă va susţine două concerte, la Cluj şi la Bucureşti VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonista Sarah Chang, în România: „Iubesc marile concerte romantice“. Celebra artistă va susţine două concerte, la Cluj şi la Bucureşti VIDEO

  Violonista Sarah Chang, care a fost invitată de trei ori în Festivalul Enescu, va concerta pe 15 aprilie la Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi pe 16 aprilie la Sala Palatului Bucureşti. Artista va acompania Orchestra Simfonică Bucureşti, sub conducerea dirijorului José Luis Gomez. Sarah Chang va cânta, pentru prima dată în România, Concertul pentru vioară nr.1 al compozitorului Max Bruch.

 • Fereastră cu vedere către podul din San Francisco
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fereastră cu vedere către podul din San Francisco

  Enescu, Adams, Beethoven într-o seară de 7 septembrie la Sala Mare a Palatului; al doilea concert la Bucureşti al unei orchestre venite de la capătul celălalt al lumii: Orchestra Simfonică din San Francisco, dirijor Michael Tilson Thomas.

 • Regal Beethoven la Ateneu, dirijat de Horia Andreescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regal Beethoven la Ateneu, dirijat de Horia Andreescu

  Asta seară, de la ora 19.00, are loc un concert extraordinar la Ateneu, cu un program exclusiv Beethoven. Concertul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”  va fi dirijat de maestrul Horia Andreescu, iar solist va fi pianistul israelian Amir Katz.

 • O seară magică, cu Daniel Barenboim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O seară magică, cu Daniel Barenboim

  Muzicianul pe care Wilhelm Furtwängler îl caracteriza ca fiind un „adevărat fenomen“, Daniel Barenboim, dirijează Capela de Stat din Berlin, în deschiderea Festivalului „George Enescu“. Citiţi un interviu cu Daniel Barenboim pe blogul Sandei Vişan de pe adevarul.ro.

Modifică Setările