Stiri despre jertfa

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Biserica Ortodoxă Română a omis un aspect important: să-l
asculte pe Iisus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biserica Ortodoxă Română a omis un aspect important: să-l asculte pe Iisus

  Moartea arhiepiscopului Pimen a fost întâmpinată de conducerea Bisericii Ortodoxe Române cu un comunicat sec, previzibil şi valabil oricând şi pentru oricine, ca şi cum bătrânul ierarh s-ar fi stins acasă, în patul lui, în deplină linişte sufletească. Ca şi cum, în cazul de faţă, cauza morţii n-ar fi avut nicio importanţă.

 • In memoriam: Exerciţiu de empatie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  In memoriam: Exerciţiu de empatie

  Mii de oameni au murit la Revoluţia din '89 pentru ca fel de fel de lichele să se îmbogăţească furând această ţară, foştii comunişti să ajungă demnitari, torţionarilor să li se dea pensii speciale, turnătorii la securitate să fie promovaţi în fel de fel de funcţii sau indemnizaţi meritoriu, lepădăturilor să li se dea false certificate de revoluţionar ş.a.m.d.

 • Ziua Eroilor, cinstită pe malul Borcei. Pomenire veşnică şi recunoştinţă pentru ostaşii căzuţi pe câmpul de luptă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Eroilor, cinstită pe malul Borcei. Pomenire veşnică şi recunoştinţă pentru ostaşii căzuţi pe câmpul de luptă

  Una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, Înălţarea Domnului, zi care marchează 40 de zile de la Înviere, când Iisus Hristos s-a înălţat la cer este în acelaşi timp, este o zi de sărbătoare naţională, când cinstim eroii căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi apărarea ţării.

 • VIDEO Proteste faţă de folosirea ca suport pentru un brad artificial a unui monument al Eroilor Marii Uniri: „Îşi bat joc de jertfa poporului român!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Proteste faţă de folosirea ca suport pentru un brad artificial a unui monument al Eroilor Marii Uniri: „Îşi bat joc de jertfa poporului român!“

  Mai multe organizaţii neguvernamentale au trimis scrisori de protest către autorităţile judeţene, care sunt somate să ia măsuri. Ministerul Culturii, sesizat la rândul său, a subliniat faptul că legislaţia privind monumentele de for public ar trebui modificată, deoarece în forma actuală nu prevede niciun fel de sancţiuni pentru situaţiile precum cea de la Cudalbi.

 • Ce e, Părinte, iubirea? „Iubirea... e o mare jertfă, fetiţă. O jertfă cât o cruce“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce e, Părinte, iubirea? „Iubirea... e o mare jertfă, fetiţă. O jertfă cât o cruce“

  A fost Valentine's Day. Ieri, a fost şi Dragobete. În ritmul nebun în care trăim, am uitat să mai zâmbim, să îi mai sunăm pe prietenii vechi, nu mai apucăm să ne vedem unii cu alţii. Despre vechile iubiri ne mai amintim? Puţin. Cele actuale credem că ni se cuvin şi că, oricum, ne aparţin. Dar, până la urmă, ce e iubirea?

 • Copiii războiului: poveştile cercetaşilor din Tecuci, tinerii care au apărat ţara alături de soldaţi în marile războaie ale României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii războiului: poveştile cercetaşilor din Tecuci, tinerii care au apărat ţara alături de soldaţi în marile războaie ale României

  Cohorta „Oltea Doamna” este cea mai veche formaţiune de cercetaşi din România şi a fost înfiinţată în 1915, sub patronajul Principelui Carol (viitorul rege Carol al II-lea). Însemnări de război din caietele cercetaşilor se află la Muzeul de Istorie din Tecuci. Anual, în luna mai, în localitate are loc un excepţional festival naţional al cercetăşiei.

 • De ce ne facem cruce cu mâna dreaptă şi nu cu stânga. Ce simbolizează semnul şi ce legătură are cu termenul „ortodoxie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce ne facem cruce cu mâna dreaptă şi nu cu stânga. Ce simbolizează semnul şi ce legătură are cu termenul „ortodoxie“

  Semnul Sfintei Cruci a fost folosit încă de la înfiinţarea Bisericii Primare şi a fost considerat de-a lungul timpului ajutător la vreme de necazuri, dar şi în clipe de bucurie, când creştinii doreau să mulţumească Lui Dumnezeu pentru darurile primite. Încă de la început, semnul a fost făcut cu mâna dreaptă, şi nu cu stânga, cu cele trei degete împreunate care simbolizează Sfânta Treime.

 • Donarea
de organe, act de iubire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Donarea de organe, act de iubire

  Evanghelia acestei Duminici ne vorbeşte despre pierderea şi câştigarea sufletului. Donarea de organe se încadrează perfect în această tematică: mulţi îşi pierd sufletul încercând să-şi salveze trupul. În schimb, oferirea unei părticele din trupul nostru, pentru aproapele aflat în suferinţă, ne poate salva sufletul.

 • Patru tineri
curajoşi au etalat drapelul României pe Vârful Elbrus al lanţului Munţilor Caucaz
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru tineri curajoşi au etalat drapelul României pe Vârful Elbrus al lanţului Munţilor Caucaz

  Un grup de patru temerari din Bucureşti a reuşit în urmă cu o săptămână să atingă Vârful Elbrus de 5.642 de metri din Munţii Caucaz.  Pasionaţi de alpinism, demersul lor nu a avut drept obiectiv doar ajungerea în locul numit şi „Acoperişul Europei“, ci a vizat aducerea unui tribut „Vânătorilor de Munte“ români care în perioada 1942-1943 au fost angajaţi în luptele din Munţii Caucaz.

 • Ziua Eroilor uitaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Eroilor uitaţi

  În tumultul general, Ziua Eroilor va trece cu siguraţă neobservată. Puţini înţeleg însă că, fără jertfa lor, n-am fi avut probabil nici stat, nici Constituţie. N-am fi avut o comisie de neaveniţi care să-şi propună amendamente la legea fundamentală, în condiţiile în care am convingerea că majoritatea membrilor ei nu au trecut de copertă până acum o lună.

 • Dumnezeu Îşi donează organele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dumnezeu Îşi donează organele

  Biserica încuviinţează donarea de organe. Însuşi Dumnezeu, din iubire faţă de om, îi dăruie acestuia Trupul şi Sângele Său. Şi noi, urmând Lui, putem să ne manifestăm dragostea de aproapele, dăruind ceva din trupul nostru. Urmează o pledoarie pentru transplantul de organe.

 • Biserica şi banii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Biserica şi banii

  De ceva vreme, spaţiul public este străbătut de tema relaţiei dintre bani şi „cele sfinte“, uneori cu efect de buzdugan aruncat spre Biserică. Fiind în plin capitalism, un asemenea subiect nu putea fi ratat, dar observ că, adeseori, nici măcar serios tratat.