Stiri despre invatamant obligatoriu

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • RAPORT Elevii români merg trei ani şi jumătate degeaba la şcoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RAPORT Elevii români merg trei ani şi jumătate degeaba la şcoală

  Ultimul raport al Băncii Mondiale reiterează din nou incompetenţa învăţământului românesc. Concret, documentul arată că din cei aproximativ 12 ani de formare în sistemul educaţional, 3 ani şi 4 luni reprezintă un interval pierdut, în care tinerii nu învaţă nimic.

 • Vot final: Învăţământul obligatoriu va fi de 15 clase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vot final: Învăţământul obligatoriu va fi de 15 clase

  Senatul a votat favorabil, luni, propunerea legislativă privind extinderea învăţământului obligatoriu de la 11 la 15 clase. Astfel, vor fi incluşi ultimii doi ani ai învăţământului preşcolar, învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi învăţământul liceal până în anul 2030. Senatul este for decizional în acest caz.

 • Se pregăteşte grădiniţa obligatorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se pregăteşte grădiniţa obligatorie

  O propunere legislativă prevede ca grupa mare să fie obligatorie din 2020, iar cea mijlocie, din 2023. Tot din 2020 ar trebui să fie obligatorii şi patru ani de liceu, în loc de doi cum este în prezent.

 • PROIECT Învăţământ obligatoriu de 15 clase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PROIECT Învăţământ obligatoriu de 15 clase

  Parlamentarii vor ca învăţământul din România să aibă 15 clase obligatorii. Concret, asta ar însemna că ultimii doi ani de grădiniţă plus ultimii doi ani de la liceu să devină obligatorii până în 2020, conform unui proiect legislativ.

 • DEZBATERE Grupa mica de la grădiniţă, obligatorie în patru ani. Ce ne lipseşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Grupa mica de la grădiniţă, obligatorie în patru ani. Ce ne lipseşte

  Învăţământul obligatoriu de la trei ani ar putea deveni realitate în 2018, cel puţin aşa a anunţat joi ministrul educaţiei, Remus Pricopie. Educatorii şi specialiştii spun că ideea este una foarte bună, însă insuficientă pentru familiile dezavantajate, unde se întâlnesc cele mai multe cazuri de abandon şcolar pe fondul sărăciei.

 • Guvernul a aprobat
proiectul noului Cod al Educaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul a aprobat proiectul noului Cod al Educaţiei

  Guvernul a aprobat, sâmbătă, proiectul noului Cod al Educaţiei, care vine să înlocuiască Legea Învăţământului, adoptată în anul 1995, transmite IPN. Autorităţile îşi propun, prin noua lege, să promoveze studiile pe tot parcursul vieţii, să asigure legătura cu piaţa muncii, să instituie un sistem eficient de asigurare, monitorizare şi evaluare a calităţii în educaţie, să motiveze cadrele didactice pentru asigurarea educaţiei de calitate etc.

 • DEZBATERE Cât de oportun e să meargă obligatoriu copiii la grupa mare la 5 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  DEZBATERE Cât de oportun e să meargă obligatoriu copiii la grupa mare la 5 ani

  Premierul Victor Ponta şi-a dat girul ieri pe ideea introducerii învăţământului obligatoriu de la 5 ani, începând cu grupa mare de la grădiniţă, însă a solicitat o dezbatere publică. Specialiştii spun că astfel vor creşte performanţele copiilor şi ale României pe plan internaţional.

 • Ponta vrea o dezbatere privind învăţământul obligatoriu de la 5 ani, înainte de o decizie a Guvernului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta vrea o dezbatere privind învăţământul obligatoriu de la 5 ani, înainte de o decizie a Guvernului

  Premierul Ponta este de părere că este necesară o dezbatere naţională privind vârsta de intrare în învăţământul obligatoriu, înainte ca Guvernul să adopte o decizie în acest sens, arătând că, la nivel european şi mondial, se discută ca toţi copiii să intre de la 5 ani într-un sistem instituţionalizat de educaţie. Ministrul Educaţiei a anunţat de anul trecut că grupa mare de la grădiniţă ar trebui să fie obligatorie.

 • Şcolile din Marea Britanie, deschise pentru copii de la doi ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcolile din Marea Britanie, deschise pentru copii de la doi ani

  Oficialii din Regatul Unit pregătesc modificarea legislaţiei în aşa fel încât copiii să poată merge gratuit la şcoli de la doi ani, în grupe destinate vârstei lor, iar creşele existente să extindă programul de îngrijire pentru a le permite mamelor să muncească mai mult şi fără grija celor mici.

 • Peste 700 de
locuri au rămas neocupate în liceele din Teleorman Inspectoratul Şcolar
Judeţean porneşte pe urmele elevilor care au abandonat şcoala
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 700 de locuri au rămas neocupate în liceele din Teleorman Inspectoratul Şcolar Judeţean porneşte pe urmele elevilor care au abandonat şcoala

  Peste 700 de locuri au rămas libere în liceele din Teleorman după organizarea admiterii în clasa a IX-a de liceu din acest an. Mulţi elevi au ales să-şi întrerupă studiile după finalizarea clasei a VIII-a, deşi învăţământul obligatoriu prevede zece clase. Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman vrea să identifice toţi elevii care au renunţat la şcoală şi să ia măsuri pentru diminuarea fenomenului.

 • Ministrul Educaţiei vrea învăţământ obligatoriu de 12 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Educaţiei vrea învăţământ obligatoriu de 12 ani

  Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat ieri că, din 2015, învăţământul va deveni obligatoriu de la cinci ani, adică toţi copiii vor merge la grupa mare înainte de a intra la şcoală, iar a doua limbă străină se va studia din clasa a III-a, mai devreme cu doi ani.

 • ISJ Sălaj mai are 45 de posturi neocupate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ISJ Sălaj mai are 45 de posturi neocupate

  Inspectoratul Şcolar are 45 de catedre neacoperite. În acest an, au fost scoase la concurs peste 600 de posturi necesare anului şcolar următor. Aproximativ 550 de catedre au fost ocupate până acum de profesori titulari şi profesorii calificaţi

Modifică Setările