Stiri despre inegalitati

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lucratul de acasă adânceşte inechităţile sociale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucratul de acasă adânceşte inechităţile sociale

  Într-o schimbare despre care mulţi experţi consideră că agravează inegalităţile deja profunde de la nivelul societăţilor, tot mai mulţi oameni lucrează de acasă, iar mulţi dintre ei vor continua să facă acest lucru chiar şi după ce ameninţarea COVID-19 asupra sănătăţii se va diminua.

 • Oamenii de afaceri din România cer digitalizare pentru reducerea inegalităţilor din societate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oamenii de afaceri din România cer digitalizare pentru reducerea inegalităţilor din societate

  Procesul digitalizării rămâne unul formal şi riscă să contribuie la creşterea/adâncirea inegalităţilor din societate şi la excluderea unei bune părţi a populaţiei din interacţiunile cu statul şi administraţia fără competenţe digitale dobândite pe scară largă şi certificate corespunzător, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

 • Cum diferă şansele bebeluşilor să trăiască, de la judeţ la judeţ, în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum diferă şansele bebeluşilor să trăiască, de la judeţ la judeţ, în România

  Cu judeţe care au o rată a mortalităţii infantile chiar şi de cinci ori mai mare decât cea din Capitală şi o distribuţie inegală a dotărilor spitaliceşti şi a resursei umane, moartea anuală a sute de copii care puteau fi salvaţi reconfirmă incapacitatea sistemului medical de a-i proteja pe cei mai vulnerabili.

 • ANALIZĂ De ce programul „gROwth - Contul de economii Junior“, propus de Guvernul PSD, nu face decât să adâncească inegalităţile din societate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ De ce programul „gROwth - Contul de economii Junior“, propus de Guvernul PSD, nu face decât să adâncească inegalităţile din societate

  Deşi unul dintre principalele obiective ale programului  „gROwth - Contul de economii Junior“, iniţiat de Guvernul PSD, este „necesitatea creării unui instrument de bunăstare pentru fiecare copil“, după cum se arată în nota de fundamentare a proiectului, specialiştii consultaţi de cursdeguvernare.ro susţin contrariul. Mai exact, aceştia afirmă că programul nu va face decât să adâncească şi mai mult inechităţile din societate.

 • STUDIU România, locul 63 la inegalităţile dintre femei şi bărbaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU România, locul 63 la inegalităţile dintre femei şi bărbaţi

  România ocupă locul 63 din 149 de ţări la inegalităţile dintre femei şi bărbaţi. Aşa arată cel mai recent raport publicat de Forumul Economic Mondial. Potrivit documentului, ţara noastră a mai coborât câteva poziţii în clasament faţă de anul 2017.

 • România inegală: Rata abandonului
şcolar, mai mare cu 20% în şcolile din rural, faţă de cele din marile oraşe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România inegală: Rata abandonului şcolar, mai mare cu 20% în şcolile din rural, faţă de cele din marile oraşe

  România rămâne o ţară a decalajelor profunde, care atrag după ele discriminări dureroase, cu consecinţe pe termen lung atât în ceea ce priveşte viaţa copiilor, cât şi în ceea ce priveşte societatea în ansamblul ei. Astfel, la nivel naţional, rata de părăsire timpurie a şcolii este de 26,6% în zonele rurale, 17,4% în oraşe mici şi suburbii şi scade la 6,2% în municipii. Datele au fost transmise de Organizaţia „Salvaţi Copiii“.

 • Tristeţea unei Europe a marilor inegalităţi sociale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tristeţea unei Europe a marilor inegalităţi sociale

  Promisiunea centrală a proiectului european a fost o încercare de a egaliza nivelul de viaţă şi şansele de viitor, pe spaţii din ce în ce mai extinse, pe măsură ce noi ţări se adăugau edificiului UE.

 • Bogaţii devin mai bogaţi, iar săracii tot mai săraci. Inegalităţile din România sunt la cel mai înalt nivel de când am intrat în UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bogaţii devin mai bogaţi, iar săracii tot mai săraci. Inegalităţile din România sunt la cel mai înalt nivel de când am intrat în UE

  Inegalităţile dintre bogaţii şi săracii români a ajuns în 2015 la cel mai înalt nivel de când ţara noastră s-a alăturat Uniunii Europene, în condiţiile în care cei mai bogaţi 20% din români câştigă de opt ori mai mult decât cei mai săraci 20%, arată datele instituţiilor europene, care ilustrează o adâncire puternică a inegalităţilor în perioada de după criza economică.

 • OTP Bank: Primele opt judeţe ale României dau peste jumătate din creşterea economică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  OTP Bank: Primele opt judeţe ale României dau peste jumătate din creşterea economică

  Primele opt judeţe ale României contribuie cu peste jumătate din creşterea economică a ţării şi produc inegalităţi, în contextul în care aceste zone se confruntă cu un deficit al forţei de muncă, a declarat vineri directorul general al sucursalei din România a băncii maghiare OTP Bank, László Diósi, în cadrul unei conferinţe de presă.

 • Reintegrarea umanului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reintegrarea umanului

  În programul de politici publice din ultimii ani, unul dintre pilonii principali a fost ceea ce am numit reintegrarea umanului. Am încercat şi vom încerca în continuare o sumă de măsuri care să creeze un val de schimbare într-o mentalitate colectivă dominată de ură, răzbunare, individualism şi dezgolire a fiinţei umane.

 • Obama, acuzat că alimentează lupta de clasă între americani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obama, acuzat că alimentează lupta de clasă între americani

  Preşedintele american Barack Obama a cerut opoziţiei republicane să accepte să discute despre inegalităţile tot mai mari între veniturile din Statele Unite, oferind astfel o replică la criticile care îl acuză că vrea să redistribuie bogăţia.

Modifică Setările