Stiri despre idiotul

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teatru online. Spectacole de la Naţionalul clujean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatru online. Spectacole de la Naţionalul clujean

  În însemnările mele de azi,  împărtăşesc impresii despre două spectacole ale Teatrului Naţional din Cluj-Napoca. ‘’Florenţa sunt eu », după textul lui Gellu Naum, şi ‘’Idiotul », o adaptare după Dostoievski Ambele transmise on line zilele acestea.

 • Cine bate
la uşă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine bate la uşă?

  O scenă din romanul „Femeile lui Lazăr” al scriitoarei ruse Marina Stepnova, tradus de Antoaneta Olteanu la Editura Curtea Veche (2014),  m-a dus cu gândul, nu ştiu cum, la o scenă din romanul lui F.M. Dostoievski, „Idiotul“.

 • Supraevaluarea retoricii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supraevaluarea retoricii

  Din notiţa biografică inserată în caietul de sală al montării cu Idiotul, după romanul lui F.M. Dostoievski, de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, aflăm că regizoarea lui şi co-autoarea dramatizării (împreună cu Ştefana Pop-Curşeu), daneza Anna Stigsgaard, a studiat preţ de vreo trei ani la Odin Teatret, sub îndrumarea celebrului Eugenio Barba.

 • Cu idiotul după noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu idiotul după noi

  Nu, din nefericire, titlul acestui articol nu este inspirat de romanul cu acelaşi nume al lui Feodor Dostoievski. Mi-am dorit să descopăr în oraşele mari ale României, dar mai ales în Capitală, figuri încărcate de sens hristic precum cea a prinţului Lev Nikolaevici Mîşkin, personajul principal din romanul amintit. Acum am renunţat să mai caut.

Modifică Setările