Stiri despre homo sovieticus

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Traducătorul Andi Ştefănescu:

„Homo Sovieticus e omul
ideologic, nu poate fi încadrat unei epoci anume“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traducătorul Andi Ştefănescu: „Homo Sovieticus e omul ideologic, nu poate fi încadrat unei epoci anume“

  Un om cu „şcoala vieţii“, „călit“ de lipsuri materiale şi de valuri de propagandă absurdă, care alternează între invidie şi dispreţ pentru Occident şi care se preface că munceşte, în timp ce atatul se preface că îl plăteşte, aşa e definit „Homo Sovieticus“ de  Andi Ştefănescu, care a tradus cartea cu titlu omonim, scrisă Alexander Zinoviev.

 • Ce înseamnă „Homo Sovieticus“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce înseamnă „Homo Sovieticus“

  „Homo Sovieticus”, scrisă de Alexandr Zinoviev şi tradusă de Andi Ştefănescu la Editura Vremea, a fost lansată în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus. fiind o apariţie îndelung aşteptată de pasionaţii de istorie recentă.

 • Svetlana Aleksievici, laureată cu Nobel în 2015, vine la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Svetlana Aleksievici, laureată cu Nobel în 2015, vine la Bucureşti

  Duminică, 8 octombrie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas Cişmigiu, va avea loc un dialog între laureata Premiului Nobel pentru Literatură, Svetlana Aleksievici, şi scriitorul şi politologul Ioan Stanomir, despre cea mai recentă carte a scriitoarei, „Vremuri second-hand”, apărută la Editura Humanitas, dar şi despre celalte cărţi ale sale apărute în limba română.

 • Spre
comunismul second-hand?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spre comunismul second-hand?

  După înlăturarea de la putere a lui Hrusciov, scenariul marilor schimbări la vârful puterii în URSS era, în linii mari, necondiţionat acelaşi.

 • „Homo sovieticus” şi blocurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Homo sovieticus” şi blocurile

  Scopul suprem al ideologiei comuniste era plăsmuirea lui „homo sovieticus”, a omului nou, rupt de un trecut al claselor, de un trecut al exploatării capitaliste, dar întru totul plat în gândire şi iniţiative.

Modifică Setările