Stiri despre homeric

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ciptoreanca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciptoreanca

  Pare doar un nume exotic, iar cine a citit Homeric îl  poate crede ficţional, inventat de mine pentru a da culoare romanului. Totuşi, a existat o Ciptoreanca, demult, în misteriosul secol al 18-lea, pe unde adeseori îmi fac plimbările. Numele ei întreg era Casandra Ciptoreanca. Chiar pare născocit, nu-i aşa?!

 • Miraculosul leuştean
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miraculosul leuştean

  Despre obiectele protectoare se poate vorbi mult. O mărgică ţinută în buzunar, o cruciuliţă sfinţită, un sacou norocos etc. În vremurile mai vechi, europenii purtau în buzunare şi alte artefacte benefice. Avocaţii îşi făceau rost de-o limbă de cameleon, femeile speriate îşi puneau la gât mărgele din oase de bufniţă, vindecătorii prizau pulbere de buruieni, ca să-şi sporească puterile.

 • Doina Ruşti, despre „Homeric“,
la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doina Ruşti, despre „Homeric“, la Bucureşti

  Luni, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc o discuţie pe marginea romanului „Homeric”, de Doina Ruşti, recent apărut la Editura Polirom. Alături de scriitoare vor participa Paul Cernat, Cosmin Ciotloş şi Bogdan Simion (Cobzarul), cu muzica mahalalei Gorgani.

 • Dracul din Pădurea Cotroceni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dracul din Pădurea Cotroceni

  Astăzi am să vă povestesc un mit vechi care se legă de biografia mea recentă. Este vorba despre istoria unui drac tânăr, consemnată în cărţile de folclor ale veacului al 19-lea. Eroul chiuleşte de la şcoală. E luna mai, iar sufletul său este plin de dorinţe. Ca orice fiinţă tânără iubeşte singurătatea, misterele şi primejdia.