Stiri despre havel

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Havel şi Vaněk
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Havel şi Vaněk

  Jucate cu răsunător succes în Occidentul Europei şi in SUA, piesele lui Václav Havel au exportat alienarea patologiei totalitare, precum şi statura remarcabilă a disidentului, într-un comentariu social devenit lectură esenţială. Teatrul absurd al lui Havel este alimentat de însuşi absurdul tiraniei comuniste ale cărei profunde efecte le sublimează în antologice mostre de sarcasm şi umor.

 • Fundătura Vişegrad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fundătura Vişegrad

  Vlad Ţepeş a fost închis, vreme de 12 ani, în cetatea Vişegrad, de către Matei Corvin, căruia se dusese să-i ceară ajutorul. Se împlinesc 555 de ani de la căderea voievodului – încolţit de turci, trădat de boieri şi detronat de propriul frate, pentru a fi, în cele din urmă, întemniţat de către ultimul său aliat. Şi astăzi, pentru români, zidul Vişegradului rămâne un loc bun de dat de capul.

 • Populismul, de la stigmat la inevitabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Populismul, de la stigmat la inevitabil

  Populismul continuă să câştige teren în Europa. Alegerile din Germania, Austria şi Cehia confirmă vigoarea tendinţei. Mai grav, pentru a rezista valului contestatar, dreapta tradiţională tinde să preia agenda extremei drepte. Cât de actuală e înţelepciunea lui Esop, formulată acum 2600 de ani: „Demagogii cetăţilor îşi urmează interesele mai cu spor când îşi învrăjbesc patria”! Dar marşul cu torţe de la Varşovia ce vesteşte?

 • Ultimul mesaj adresat de Havel românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimul mesaj adresat de Havel românilor

  Ambasada Republicii Cehe anunţă cu mare durere că scriitorul şi dramaturgul Václav Havel, ultimul preşedinte al Cehoslovaciei şi primul preşedinte al Republicii Cehe, s-a stins din viaţă duminică, 18 decembrie, în vârstă de 75 de ani.

Modifică Setările