Stiri despre gladiatorul

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Oscar 2015. Filme criticate pentru că au denaturat adevărul istoric
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oscar 2015. Filme criticate pentru că au denaturat adevărul istoric

  Oscar 2015. Industria cinematografică iubeşte istoria, dar istoria nu iubeşte filmele. Peliculele bazate pe recreerea trecutului au reprezentat un punct de interes încă de pe vremea filmelor mute, interes care nu s-a diminuat nici până în prezent. Dar, nu de fiecare dată, realitatea hollywoodiană corespunde cu adevărul istoric, fapt evidenţiat recent de pelicula „Selma“, nominalizată la Oscar 2015.

 • VIDEO Adevărul istoric şi minciuna de la Hollywood
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Adevărul istoric şi minciuna de la Hollywood

  Un scenariu plin de neprevăzut, mult suspans şi multă acţiune sunt condiţiile obligatorii pentru multe pelicule hollywoodiene. De multe ori, însă, filme cu mare succes la box-office, de la „Gladiatorul“ la „Braveheart“, au denaturat adevărul istoric pentru mai mult dramatism.

 • Cei mai detestaţi răufăcători din filme şi seriale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cei mai detestaţi răufăcători din filme şi seriale

  Moartea regelui Joffrey Baratheon în timpul nunţii sale, din serialul-fenomen „Urzeala tronurilor“, interpretat de Jack Gleeson a marcat dispariţia unuia dintre cele mai detestate personaje de pe micul ecran. Cele câteva minute intesnse ale ceremoniei regale ating apogeul când tiranul rege Joffrey moare, după ce este otrăvit.

 • Un bănăţean a pus stăpânire pe sunetul Orientului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un bănăţean a pus stăpânire pe sunetul Orientului

  Fagotistul Filarmonicii „Banatul“ din Timişoara, Cosmin Bălean, este singurul român care cântă la duduk. Puţini ştiu că instrumentul cu care tot Orientul Mijlociu îşi cântă jalea are un promotor bănăţean.

Modifică Setările