Stiri despre ernest bernea

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • CARTEA DE ARTĂ Doi
titani: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea, în acelaşi volum de Erwin Kessler. Sau
despre farmecul discret al propagandei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CARTEA DE ARTĂ Doi titani: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea, în acelaşi volum de Erwin Kessler. Sau despre farmecul discret al propagandei

  O apariţie mai veche de la Vellant nu trebuie lăsată deoparte, pentru că este cu adevărat remarcabilă. Este vorba despre „Dealuri şi cîmpii: Ion Ţuculescu şi Horia Bernea. Antropogeografii atavice“, catalog al unei expoziţii de-acum doi ani de la Craiova, cu un concept, atât expoziţional, cât şi publicistic, aparţinându-i istoricului de artă Erwin Kessler. E pentru prima dată când cei doi titani ai picturii româneşti sunt văzuţi în conexiune.

 • Reforma calendarului a adus schisma în Biserica Ortodoxă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reforma calendarului a adus schisma în Biserica Ortodoxă

  După Marea Unire din 1918, guvernele au trecut la înfăptuirea de reforme, precum cea agrară și votul universal masculin. Cu mari consecințe asupra vieții de zi cu zi a fost însă și reforma calendarului.

 • Vă mai amintiţi de: Ernest Bernea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vă mai amintiţi de: Ernest Bernea

  Sociologul, etnograful, poetul şi filosoful român Ernest Bernea este cunoscut atât pentru lucrările de etnografie publicate în urma studiilor realizate alături de echipele de cercetare ale lui Dimitrie Gusti, pentru meditaţiile filosofice şi poemele sale, cât şi pentru adeziunea sa temporară la mişcarea legionară din perioada interbelică.

Modifică Setările