Stiri despre epoca victoriana

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Servitorii din Anglia victoriană, de la dormitul în dulap la traiul sub scări. De ce au preferat femeile munca în fabrică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Servitorii din Anglia victoriană, de la dormitul în dulap la traiul sub scări. De ce au preferat femeile munca în fabrică

  Servitorii însemnau în trecut, ca şi astăzi, mai mult decât ajutor şi confort – reprezentau un indicator vital al statutului social. Am luat ca punct de reper Anglia în epoca victoriană, pentru că în acea perioadă demografia a cunoscut un boom istoric, iar revoluţiile agricole şi industriale au marcat taiectoria ţării şi a locuitorilor ei.

 • Detalii despre viaţa sexuală a femeilor, în primul studiu despre sex, realizat la 1900: cât de des făceau sex şi cât de mulţumite erau de viaţa sexuală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Detalii despre viaţa sexuală a femeilor, în primul studiu despre sex, realizat la 1900: cât de des făceau sex şi cât de mulţumite erau de viaţa sexuală

  În arhivele Universităţii Stanford a fost descoperit primul studiu despre sex, făcut în secolul al XIX-lea de o profesoară universitară, la care au participat numai femei. Răspunsurile oferite în cadrul cercetării arată că viaţa intimă a reprezentantelor sexului frumos era în urmă cu peste un secol mai incitantă decât indică studii similare făcute în ziua de azi.

 • Mamaia, un Brighton al României de odinioară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mamaia, un Brighton al României de odinioară

  Moda victoriană a vacanţelor pe litoral, a ridicării de vile la mare, avea să trezească interes şi în România începutului de secol XX, devenind parte a modernizării societăţii în timpul domniei Regelui Carol I. Era un fapt cunoscut încă din secolul al XVIII-lea că asemenea ţărmuri marine prezentau beneficii pentru sănătate, devenind staţiuni balneare, accesibile la început claselor sociale înstărite.

 • FOTO Imagini bizare din epoca victoriană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Imagini bizare din epoca victoriană

  În urmă cu aproape două sute de ani, oamenii obişnuiau să-şi fotografieze rudele decedate, pe care adesea le fardau sau le colorau pupilele,  pentru a-şi aduce aminte mai târziu, cu drag, de chipul lor.

 • FOTO Secretele ţinutelor din epoca victoriană, dezvăluite la Bistriţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Secretele ţinutelor din epoca victoriană, dezvăluite la Bistriţa

  Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud a găzduit astăzi o expoziţie cel puţin deosebită, care a venit să dezvăluie secretele ţinutelor din epoca victoriană. Patru ţinute cu crinolină au fost recreate, venind ca turnate pe cele patru curajoase care s-au încumetat să le poarte.

 • Suntem sau nu mai deştepţi decât strămoşii noştri?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Suntem sau nu mai deştepţi decât strămoşii noştri?

  Întrebarea referitoare la cât de deştepţi suntem comporativ cu strămoşii noştri din secolele trecute primeşte răspunsuri diverse şi reprezintă o chestiune controversată. În timp ce unii sunt de părere că IQ-ul nostru este în mod evident mai ridicat decât al celor din trecut, alţi specialişti sugerează întocmai contrariul.

 • Bijuteriile de doliu, ultima modă FOTOGALERIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bijuteriile de doliu, ultima modă FOTOGALERIE

  O nouă colecţie de bijuterii, intitulată „Disce Mori“, include oase de pasăre şi păr uman în podoabe. Obiectele realizate de creatoarea Julia deVille pot fi cumpărate din magazinul Entrance, situat pe strada Ion Brezoianu, nr. 23-25.

Modifică Setările